VILKEN KURS PASSAR DEJ?

För dej som aldrig gått en kajakkurs

Du kan vara nybörjare eller ha paddlat ett tag utan att gått kurs. Det enda du behöver är ett öppet sinne och simkunnighet. Har du gått kursen och tillägnat dej kursinnehållet kan du examinera dej i Gult Paddelpass enligt EPP (Euro Paddle Pass). Vi lägger stort fokus på säkerhet, räddningsövningar och teknik som tar dej dit du vill.

Kursens längd: 1 dag

LÄS MER OM GUL KURS

För dej som passerat nybörjarstadiet

Vi lägger tonvikt vid att du, när kursen är slut, ska fungera som en stark paddlare i en grupp. Har du gått kursen och tillägnat dej kursinnehållet kan du examinera dej i Grönt Paddelpass enligt EPP (Euro Paddle Pass). Bris följer även det specificerade kursinnehållet som Nordisk instruktörslicens för havspaddling, NIL arbetat fram för kursen ”Grundsäkerhet”.

Förkunskapskrav: Gult Paddelpass eller motsvarande kunskaper
Kursens längd: 2 dagar

LÄS MER OM GRÖN KURS

För dej som är tekniskt intresserad

Det här är kursen för dig som är tekniskt intresserad och vill komma längre med din kajak i spänstigare förhållanden. Kursen syftar till att du ska ta hand om dej själv och kunna hjälpa andra när du paddlar i vatten påverkade av frisk vind upp till 6 m/s. För dig som redan har Grönt Paddelpass eller motsvarande kunskaper. Har du gått BLÅ kurs och tillägnat dej kunskaperna kan du examinera dej i Blått Paddelpass enligt EPP.
Kursinnehållet överensstämmer även med British Canoeings Sea Kayak Award.

Kursens längd: 2 dagar

LÄS MER OM BLÅ KURS

PRIVATLEKTION

Du bestämmer vad du vill fördjupa dej i om du bokar en Privatlektion.
Vi kan hjälpa dej med vattenrädsla, de flesta rollar, olika tekniker eller din framåtpaddling. Kanske behöver du hjälp med att komma överens med din kajak?
Kursens längd: 2 timmar eller längre

LÄS MER OM PRIVATLEKTION
Kurser i kajak med Skrattgaranti.

ROLL – ESKIMÅSVÄNG

Du och en duktig instruktör kan uträtta storverk tillsammans om ni fokuserar på din första, fjärde eller 35:e roll ”one on one”.
Vi lär dej utföra din första eskimåsväng eller analyserar och förbättrar din existerande roll. Framåtlutat, bakåtlutat, c-c, butterfly-, shotgun-, storm- eller handroll. Det är du som sätter eventuella begränsningar.
Utomhus hos oss på Norråva.
Kursens längd: 2 timmar

LÄS MER OM ROLLEKTION
Bassängkurs

BASSÄNGKURS

På vintern inomhus i Gustavsbergsbadet.
Välj mellan Räddningsteknik – kamraträddning, självräddning och stöttningstekniker eller Eskimåsväng – roll. Du kan fokusera på standardroll, framåtlutad roll, c-c eller någon av de 35 rollarna som ingår i Grönlandsmästerskapen.
Kursens längd: 3 tillfällen à 2 timmar

LÄS MER OM BASSÄNGKURS
Bassängkurs
Paddelpasset hos Horisont Kajak

EURO PADDLE PASS – EPP

EPP – Euro Paddle Pass – är ett projekt som syftar till att bygga ett system där nivåer inom paddelsport blir lika inom Europa.

Innehar du ett Gult paddelpass utfärdat i Sverige ska det vara likvädigt med ett Gult paddelpass i Slovenien eller Danmark.

Ett Grönt paddelpass utfärdat hos Horisont Kajak borga för att du vid examinationstillfället innehar minst de kunskaper som Svenska Kanotförbundet och EPP fastställt för ett Grönt Paddelpass.

Ett Blått Paddelpass ska visa att du och din europeiska kajakvän med samma blå färg eller nivå 3 på sitt pass har minst samma kompetens.

Paddelpasset hos Horisont Kajak

VERKAR DET KRÅNGLIGT?

Ja, det tycker väl vi också. Men vi har alltså valt att förhålla oss till två olika utbildningssystem. Det ena för att det marknadsförs hårt av Svenska Kanotförbundet och det andra för att British Canoeing ställer höga krav på sina instruktörer. Så höga krav att vi känner oss stolta och glada när vi får leverera kurser med British Canoeing-stämpel.

ALLTID MED #SKRATTGARANTI

EPP hit och British Canoeing dit… Det viktigaste för dej är att du vet att vi övat på att ge dej den bästa utbildningen. Det är med tid, engagemang och professionalitet vi levererar din utbildning med #Skrattgaranti. Har du kul kommer du att nå dina mål och utvecklas. För oss är det villkorslöst att ha kul medan vi jobbar. Det utvecklar oss.

Paddelpasset hos Horisont Kajak

BRITISH CANOEING

BC – British Canoeing – är det mest erkända och gedigna systemet för kunskapsutveckling i världen. Systemet ställer höga krav på sina coacher.

British Canoeing har delat in sina ”awards” i två huvudgrenar. För egen, personlig paddelskicklighet och för ledarskap.
Du kan kämpa dej till upp till en Sea Kayak Award i Sverige då vi inte har lika tuffa förhållanden som i UK. Innan 2019 hette Sea Kayak Award 3* Sea.

Följ med oss och paddla i Wales

FÖLJ MED OSS TILL WALES

Till havspaddlingens Mecka Wales reser vi i april och i oktober. Oftast arrangerar vi kurser där vi kan individanpassa innehållet. Ibland arrangerar vi formella trainings för särskilda British Canoeing Awards. Det beror faktiskt på vad våra kunder har för önskemål.
För att ha mest glädje av äventyret och miljön bör du ha ett Blått Paddelpass eller en BC Sea Kayak Award i bagaget. Det är kunskaper som vi kan hjälpa dej att förvärva här hemma i Sverige.
Älskar du att paddla havskajak kommer du inte ångra paddlingen i Wales. Här tar du din paddling till nya nivåer.
Kursens längd: 6 dagar

LÄS MER OM WALES
Följ med oss och paddla i Wales

FRISKVÅRDSBIDRAG

Nu kan du utnyttja ditt friskvårdsbidrag för kurs eller tur i kajak. Nya regler från 2018 medger att kajakpaddling betraktas som en skattefri förmån. Det gäller inte kajakhyra, men däremot kurs eller tur i kajak. Vi tycker att det var på tiden reglerna för friskvård ändrades. Om inte kajakpaddling är friskvård, vad skulle kunna vara en bättre aktivitet?

LÄS MER

E-PASSI/MIN FRISKVÅRD

Nu kan du utnyttja ditt friskvårdsbidrag för kurs i kajak. Kräver din arbetsgivare att du använder E-passi, Min Friskvård så är vi anslutna.

LÄS MER

KAJAKLEDARUTBILDNINGAR

HAVSKAJAKLEDARE 1 & 2

En standard från Svenska Kanotförbundet som omfattar vad man bör kunna om man leder paddlare med definierad kompetens i olika typer av förhållanden.
Under kursen fokuserar vi på ledarskap, pedagogik, paddelteknik, miljö och säkerhet.

Havskajakledare finns i två olika nivåer.

Havskajakledare 1

Havskajakledare 2

LÄS MER

SKRÄDDARSYDDA UTBILDNINGAR

Vi har mer än ett decenniums erfarenhet av att utbilda kajakledare. Bland det roligaste vi vet är att komma till olika klubbar, företag och föreningar och utbilda deras medlemmar och/eller ledare. Organisationen köper en skräddarsydd utbildning av oss och vi kommer gemensamt fram till mål, syfte och innehåll.
Exempel på organisationer som anlitat oss är:
Fridhemskanotisterna, Boo Kanot och Skidor, Storumans Folkhögskola, Älvdalens Utbildningscentrum, Örnsbergs Kanotsällskap, Friluftsfrämjandet Värmdö, Friluftsfrämjandet Norrviken, Friluftsfrämjandet Askersund, Kanotföreningen Öresund, Outdoor Academy Sweden, Friluftsfrämjandet Jönköping.

Vi har dessutom hjälpt Svenska Kanotförbundet att ta fram utbildningarna Havskajakledare 1 och GSRT.

KONTAKTA OSS

GSRT

En kurs i Grundläggande Säkerhets- och Räddningsteknik för kanotister. Kursen riktar sej mot ledare som tar ansvar för grupper på vattnet i canadensare eller kajak på skyddade vatten. Innehållet är specificerat av Svenska Kanotförbundet. Vi har under ett par års tid hållit kursen för ideella föreningar, elever på ledarutbildningar och för våra egna anställda förstås.

LÄS MER OM GSRT