Vinter

Det är aldrig svårt att lura Andy att följa med på julbordspaddling. Bara jag ser till att boka bastun i god ordning. Danne, Titti och Bosse var med förra året också. För Patrick var det första gången. Vi saknade Erik och han svor så det osade när bilen hade bestämt sej för att inte gå en endaste meter till i trakterna av Brottby. Rävsnäs tog emot oss med några minusgrader och sol.

Happy goes Lucky

Min nya kajak fick sin jungfrutur. Samma modell, en Seakayaking UK Explorer Lv, samma färg men lite pimpad med glittrande skrov och en inte så diskret walesisk drake på däck. Lika skön. Lite grann som att komma hem varje gång jag slinker ner i sittbrunnen.

Kall fågel

Vi tråcklade oss ut till Fejan och hade ingen större brådska i finvädret.

Bosse

Han ser mest alltid ut sådär, Bosse. Ett stort leende också plirar han lite mot en och fortsätter att njuta av tillvaron.

Fejans krog

Vi landade lagom för lunch och några av oss stannade i land medan Lars, Bosse, Danne och Patrick gjorde en lov i omgivningarna. De kom tillbaka i tid för bastun. Fejan bjuder på en alldeles nyrenoverad vedeldad bastu som vetter ut mot havet. Fönstret är generöst tilltaget och vi kunde nogsamt kontrollera att ingen fuskade i plurret under stjärnhimlen.

Fejan i julskrud

Titti i stjärnglans

Alla

Fejans julbord kan verkligen rekommenderas. Deras vänliga välkomnande, de unika anrättningarna som presenteras smakfullt och de traditionella rätterna som smygs med vackert. Där står Malin med en unge på höften och ser till att allt funkar och alla som jobbar anstränger sej verkligen för att vi ska ha det finfint. Det lyckas dom med.

Andy

En god natts sömn och lite för mycket frukost senare krossade vi isen när vi sjösatte.

Alla

Vi förtjusades av det vackra ljuset, fraset av nyis som fick ge vika för våra kajaker och havsörn som seglade förbi.

Andy

Det var tredje gången sjön rök. Isen lade pussel runt oss.

Sälen

Sälarna är lite mer försiktiga och mindre sugna på handfast lek än i Wales. Nyfikenheten var det inget fel på.

Danne

När vi hämtade bilarna i Rävsnäs visade termometern på -10 grader. Inombords var jag alldeles varm av allt det vackra, men mest för att jag fått tillbringa en helg med alla sköna personer som hakade på den här gången också.

Fotografen himself

Och Lars, tack för att du tar de vackra bilderna. Det är tur att du har tålmodiga och fåfänga kamrater 😉 Fler bilder kan man såsmåningom hitta på vår Facebooksida. http://www.facebook.com/horisontkajak