Vårtur i dubbel bemärkelse. Vi hade tur med våren och det blev en tur med vårkänsla. Efter att ha varit torrlagda alldeles för länge hade vi spetsat in oss på en ledig helg. Manne var på och planen var en paddling till Finnhamn och vandrarhemmet på Jolpan.Man allt ska ju inte gå enligt plan. Mina elaka bassilusker flyttade över till Lars. Surt. Waxholmsbolaget kom till hans räddning. En tur med skärgårdsbåt är inte fy skam för en utetörstande förkylningssvag paddlare 😉

finnhamn2

På vår väg norrut stötte vi på ett gäng drivande isflak. Våra farhågor om att behöva hacka is gick om intet, och med ungefär 4 m/s i ansiktet slingrade vi oss norrut. När vi skulle gå in i Lådnafladen tog det stopp. Där var vattnet lite väl hårt. Vi tog den enkla vägen utanför istället.

finnhamn3

En låååång rast på en Kalvholme med solen i ansiktet och skön lä gjorde att Lars stod och hoppade när vi närmade oss Jolpan. Med kameran i högsta hugg regisserade han fram några bilder.

finnhamn6

Det var första gången vi hade möjlighet att ta ut Neckybåtarna på tur. Vi valde en Chatham 16 och en Chatham 18 och diskussionerna på vattnet om för-och nackdelar blev långa. Inte tyckte vi lika alltid, heller. Vi jämförde centimetrar, kilon, millimetrar, radier, hastighet, våt yta, fottemperaturer, rumpstorlekar och knävinklar. Och lite till 🙂

finnhamn5

finnhamn4

finnhamn1

På vandrarhemmet blev vi som vanligt väl mottagna. Årets första kanotister blev vi utnämnda till.

finnhamn7

Vi unnade oss en lång sovmorgon och började inte återfärden förrän strax efter 11. Vindstilla första benet och efter (en nästan lika lång) lunchrast fick vi lite sydlig vind på näsan. Några hagelkorn och ett par solglimtar. Som det ska vara en helg i mars.