Kajakkurs hos Horisont Kajak. Matcha rätt Paddelpass.

Vilken roll vill DU ha?

Grunda din rollträning inomhus inför säsongens paddlingar. Slipa på din befintliga roll, lär dej minst en ny eller skaffa din första eskimåsväng. Kommer du på Bassängkurs till oss finns en oändlig variation av sköna moves att träna på. Vad sägs om:

Standardroll
Stormroll
Reverse Sweep Roll
Handroll
Butterfly roll

Ja, och en massa annat. Vi använder både grönlandspaddlar och europaddlar och tycker att en skadepreventiv roll är en hygienfaktor att lära ut.

Nu har vi kört kurser i bassäng i åtta säsonger och vi tycker fortfarande inte att vi kan tillbringa torsdagskvällarna på ett härligare sätt.

Vi använder kajaker från Nigel Dennis, eller Seakayaking UK.

Är det så himla nödvändigt att rolla då?

Njae, det är det väl inte. Men varför begränsa sej och inte prova något som är kul och förbättrar dina timmar i kajaken?

Vi brukar säga att det inte är svårare att lära sej rolla än att lära sej akterliga styrtag med båda sidor av paddelbladet. Skillnaden är att det blir tydligare om man inte lyckas få till rollen.

Siktar du på ett Blått paddelpass eller en British Canoeing 3 star behöver du kunna rolla, förstås.

Vad är det värsta som kan hända då? Jo, det är nog att du har gjort av med 1990 spänn och haft roligt på köpet. Vi har inte rollgaranti, även om de flesta faktiskt sätter sin första roll innan kursen är slut. Däremot har vi #skrattgaranti.

Varmt välkommen till oss på Gustavsbergsbadet på torsdagskvällarna i vår. Vi ser fram emot att få träffa dej!

Läs mer om våra Bassängkurser och boka här.

En hjälpande hand – nå ditt mål med oss