Det har varit hektiskt ett par veckor. Men nu har Charlotta börjat. Hon fick en rivstart första veckan 🙂

Agda och jag har varit ute med en företagsgrupp i två regniga och blåsiga dagar. Alla överlevde. Några badade. Frivilligt får väl tilläggas…Tuffa miljökonsulter som inte bangade för lite fulväder.

sculling

Vi körde lite kamraträddningar för de som ville. Någon ville lära sej rolla. Agda och jag summerade två riktigt kul dagar.

Lars och Manne åkte in till stan och körde en tjejstadspaddling.

charlotta-agda

Det har blivit en del lastande och lossande. Ibland önskar man sej mer muskler och ett gäng centimetrar till. Men när man har smidiga och smarta hjälpare funkar det utmärkt ändå. När Charlotta och jag lastade trailern inför Norrvikens Friluftsfrämjares kajakprovarkväll konstaterade vi att våra gemensamma 326 centimetrar räckte till ganska bra 🙂

norrviken
Foto: Urban Jonsson

Under fredag-lördag-söndag har vi tillsammans med Crossing Latitudes kört den andra och sista planerade Wilderness First Aid för paddlare för i år.

hypoterm-lars

Här tar Jacek, Gunnar och Claus hand om stackars Lars som offrade sej och fick bli hypoterm. Komplikationerna blir ju något fler när man ska reda ut situationer på vattnet, så deltagarna fick en liten duvning i lämplig utrustning och vikten av att ha så god personlig paddelteknik att man kan positionera sej rätt om olyckan skulle vara framme. Den här gången var det Lena Conlan och hennes syrra Åsa Hultman Pape som höll i kursen. Två pedagoger med outsinlig energi och entusiasm. Lars och jag har redan lagt pannorna i djupa veck för att fundera ut hur vi ska skapa förutsättningar för att gå deras Wilderness First Responder.

Nä, nu är det dags för en kontorsdag. Kundreskontran ropar…