Vi blir ett starkt team på Norråva i år. Erik, som är ganska välkänd i kajakkretsar, förstärker oss rejält under säsongen.

We will be a strong team at Norråva this season. Erik, who is pretty well known by the kayak industry in Sweden, joins us during the summer season. 

Erik Norefors
Foto: Ulrika Larsson

Faktum är att han redan tjuvstartat lite och du kan träffa honom på våra bassängkurser. I Eriks sällskap går det inte att ha tråkigt. Måtte det bli vår snart!
Även om du mest sannolikt kommer att möta mej eller Erik, har vi ett helt stall med instruktörer som hoppar in och håller kurser, guidar eller hjälper till med annat när det behövs:

As a matter of fact, he has already kind of started, you might meet him at our pool courses. It is impossible to get bored in the presence of Erik. Bring it on, Spring!
Even if you most probably will meet me or Erik at Norråva, there is a bunch of coaches connected to Horisont. Their help is invaluable when they pitch in with coaching, tour leading or anything else needed.  

HORISONT ÄR SINA PERSONER

Nästan samtliga har annat att göra mellan 8-17 på vardagarna. Vi är glada över att ha tillgång till så många härliga personligheter på deras fritid. Under lågsäsong leker vi tillsammans. Mest på vattnet, men även på land. Drivkrafterna är olika, men alla vill utvecklas. Vi vill alla att Horisont ska vara ett bra ställe att komma till. Oavsett om man är nyfiken eller redan entusiast.

Lars Jäderström

Instruktör enligt NIL, men vänsterprasslar då och då med klätterutrustningen. Reser gärna långt och blött eller bergigt med blytung ryggsäck. Anser genom personlig erfarenhet att hypotermi och långa kalla bad är överskattat och bör förebyggas med kompetens. Fattar främst paddeln för att släppa taget om vardagen och få en nära-livet-upplevelse. Sannolikt världens enda auktoriserade revisor med statligt tillstånd att driva ett kajakcenter. Innehar BCUs 4* leader award samt Wilderness First Aid. Examinator inom NIL.

Lars Jäderström

Bengt Allebrink

Certifierad Hjälpinstruktör enligt NIL. När han inte har händerna fulla av paddlar, finner man där en kamera. En uppfinnarjocke med det norrländska lugnet som en aura runt sej, om det så är mitt i en stormroll eller i tillverkandet av en ny glasfiberpaddel. Finns det bara en enda människa på jorden som inte går att stressa så måste det vara Bengt.
Innehar Wilderness First Aid.

Bengt Allebrink

Birgitta Bergström

Certifierad Hjälpinstruktör enligt NIL.
Idrottspedagog som när hon väl hittat en kajak med tillräckligt korta fotstöd briljerar med sin teknik.
Innehar Wilderness First Aid.

Birgitta Bergström

Hans Rynnel

Instruktör inom NIL. Demonstrerar gärna rallytrick med sin och andras bilar till sina passagerares förskräckelse och lugnar med ett tjugo år gammalt rallycertifikat. Hävdar med en dåres envishet att han fortfarande är skåning och instruerar sina adepter med influenser av Sokrates och Aristoteles. Ryktesvägen har vi hört att han ibland greppar golfklubban i smyg. Innehar Wilderness First Aid.

Hans Rynnel


Charlotta Fagius

Certifierad Hjälpinstruktör enligt NIL.
Friluftsentusiast och utbildad fjäll- och vildmarksledare som spelar skjortan av majoriteten av Sveriges violinistkår. Efter att ha hållit ordning på oss i tre säsonger har hon nu hittat ett ”riktigt” jobb men hänger kvar för att instruera och leda turer. Dessutom lärde hon sej att rolla utan paddel innan hon greppade pagajen. Grymt.

Lotta på Horisont

Agda…eller… Lena Ringström

Certifierad Hjälpinstruktör enligt NIL. När vi som mest behöver henne står hon där. Hon förorsakar full förvirring med att påstå att ”hon visst inte är Carin”, eftersom ägget delade på sej den där gången för sådär en medelålder sedan. Den sanna aktivisten personifierad om man ska prata inlärningsstilar. Tillbringar mycket vaken tid som Skärgårdsrektor på Rådmansö.

Agda Ringström

Mikael Tamme

Certifierad Hjälpinstruktör enligt NIL.
Putsar flitigt på det personliga rekordet i grenen ”1200 m fika”. Paddlar gärna själv, men helst tillsammans med likasinnade och aldrig utan sin Handpresso. 

Mikael Tamme

Erik Johansson

Får han inte paddla Djurgården runt minst tre gånger i veckan blir han olycklig. Låter gärna kajakintresset styra vart resan ska gå. När han inte paddlar snidar han de vackraste knivar man kan skåda. Och där Erik är hittar man även den grottlagrade Gruyèren och de exklusiva charkuterierna, det vet vi…

Erik Johansson