Med risk för att göra några individer med Y-kromosom stötta konstaterar jag att aldrig har man så kul som under en kurs med bara damer. Faktiskt. I lördags var det dags igen. Där stod Yvonne, Martina, Anethe och Sanna med nyborstade tänder och mungiporna i öronhöjd vid en tidpunkt som många skulle betecknat som okristlig.

planering
Alla bilderna är tagna av Sanna Janz med stadig hand, även när det gungade som bäst 😉

planering1

Vi konstaterade unisont och lite skamset att det var just navigering och orientering vi ville träna mest på. Bland annat.

kamrat

Men så ville vi ju riva av lite räddningstekniker på lite skumpigare vatten, varför vi spättade ut till norra delen av Kanholmsfjärden. Efter en stund fick vi se en arbetsbåt komma tuffande mot oss där vi låg och busade och badade. Det visade sej att man dragit på sej rollen av räddare och såg fram emot att få ta hand om oss stackars kajakister som råkat i sjönöd. Vi tackade artigt nej till erbjudandet om sjöräddning och försäkrade att det var ingen fara med oss. Alls.

Efter väl förrättat värv, dvs mycket bad, många garv och en hel del goda erfarenheter blev det en eller annan rövarhistoria runt köken som puttrade inbjudande. Ingen protesterade när förste man (!) gav upp och proklamerade sovlov. Lagom då började regndropparna söva oss. Vältajmat.

På söndagsmorgonen krävdes det inte en raketforskare för att inse att Windguru hade haft fel. Det händer ytterst sällan. Istället för 5 m/s sydlig som var utlovat, fick vi anpassa oss till 10 m/s västlig vind. Söndagen gick åt till att praktisera lämpliga sätt att hantera fallgiriga kajaker i sidvind, slipa på framåttekniken med salta stänk i snoken och leta lä. Men mest av allt visade varenda en av de här fantastiska damerna upp en briljans i grupptänkande, positiva tillmälen och lyckliga, ibland lite trötta flin.

anethe

När vi kom in till Norråva lite senare än planerat stod där fyra grabbar och lastade av kajaker från taxibåten som hade fått rycka ut när de gjorde bedömningen att målet var lite för svårnått för dem.

Tack, tjejer, för en fantastiskt fin helg! Och tack för att ni delade med er av potatissallad, kyckling, rödtjut, choklad, humor,värme, kamratskap, bilder och jag vet inte vad…