En kort uppdatering från södra Thailand. Vi landade i Bangkok vansinnigt tidigt på torsdagsmorgonen och tog en taxi till Chonburi där vi hade en Chatham 17 och en Eliza som väntade på oss. Neckys kompositkajaker tillverkas ju på Cobrafabriken och det passar ju sjusärdeles bra när man ska åka på semester med lite stil.

img_0087

Det tog något dygn innan vi löst transporten. Thaworn, hotellets chaufför kunde tänka sej att genomföra uppdraget. Men först efter att Lars i detalj visat hur man transporterar grejer utan ett ”riktigt” tackräcke med HandiRacks.  Nästa dag hämtade han oss och vi körde till fabriken för att lasta.

 pc050407

Lite extra tamp i för och akter kändes som en helt nödvändig åtgärd på skumpiga Thailändska motorvägar. 16 timmar senare rullade vi in i Krabi. Ett besök på nattmarknaden och sedan pang i säng. 

 

pc060414

Eftersom vi får finbesök precis efter jul av Axel, Ludde och mormor tänkte vi värma upp med en tur till Ton Sai för att boka rum. Det är nog ungefär 7 km sa Lars. Finfint, tänkte jag. En dryg timme enkel väg. Det är lagom för mitt pigment och min inte alltför goda form. Vi satte av i härlig medvind och Eliza surfade villigt det turkosa vattnet. Men det tog lite längre än en dryg timme. Det tog tre…En liten felberäkning av avståndet gjorde att vi fick en lång uppvärmning. Vi fick nästan fyra mil i kroppen istället för en och en halv. Det var en himla tur att vinden lade sej på hemvägen 😉

pc060410

Vi fick en härlig dag. I morgon styr vi söderut och ser vad vi kan hitta. Jag tror att vi kommer att göra det. Hitta något, alltså.