Helgens aktiviteter började redan på fredag morgon. P-O och jag satte oss i bilen och körde mot Arlanda för att hämta upp en Chatham 16, en Chatham 18 och en Looksha IV som flugits in direkt från Cobrafabriken i Thailand. På väg in till området stoppades vi av uniformerade väktare som tog ifrån oss paddlarna som låg i bakluckan medan vi fick veta att de klassades som ”potentiella mordvapen” på Luftfartsverkets svarta lista. Vi hotades även med kroppsvisitering men det glömdes bort i alla tramserier.

Nåväl, några stränga administrativa processer senare stod vi framför kajakerna. Eller rättare sagt lådorna med kajaker i. Vi tittade på släpvagnen. Vi tittade på lådorna. Vi tittade på släpvagnen igen. Och sen började vi skratta hysteriskt. Jag plockade fram all kvinnlig hjälplöshet som gick att frambringa och tittade lite bedjande på en plirande lagerarbetare medan jag klämde fram: ”Har ni möjligen någon tomgodshantering i närheten?” Jorå, mot ett tillskott i kaffekassan skulle man ordna det.

Vi satte igång med att befria kajakerna från lådor, pappkartonger och frigolit glatt bändande med kofötter och knivar. Till slut låg kajakerna på biltaket och sisådär 100 kilo tomgods låg kvar på cementgolvet.
Färden hem till Gustavsberg företogs under många hysteriska skrattattacker och jag konstaterade att hade jag varit solo på uppdraget hade nog skrattet förbytts till gråt…Men idioter ska ju ha tur…

Lördagen hade vi vikt åt att prova hela vårt nya sortiment från Necky. Nästan alla Horisontare samlades hemma hos oss på morgonkvisten. Lars från Outdoor Sports hade kört upp med båtar.

Vid Farstavikens kant lade vi upp ett batteri av olika kajaker. Det är nog ingen överdrift att påstå att Chatham 16 glänste i sitt eget slag. En blandning av glas- och kolfiber med en byggkvalitet som ingen av oss tidigare skådat. Alla kompositmodeller lamineras i fem lager med epoxi. Resultatet blir en stenhård båt och bygget sker med millimeterprecision.

Vi testade. Och testade. Och testade lite till.

Och badade. En fantastisk båt att paddla.

Jag kom fantastiskt bra överens med Elizan, satt som gjuten i Chatham 16 och gillade Chatham 18, bl a för att den lät mej handrolla den. Elahon tror jag går hem hos våra hyrkunder i stor utsträckning.

Det är sällan Gustavsbergs Hamn gästas av så många kajaker och paddlare.

Eliza får väl godkänt av Agda.

Martin trivdes i Chatham 16 i plast.

Lars utforskar fördelarna med plast 😉
Vi konstaterade att produktbredden är enorm och att vi nu kan erbjuda båtar till otroligt många behov. Från dagtursbåtar till långfärdaren Chatham !8. God kvalitet och massor av goda egenskaper som gör paddlandet kul. Alla fick ”sin” favorit och valen skiljde sej från person till person beroende på förutsättningar och smak. Leenden och skratt avlöste varandra.

När vi var tillräckligt trötta och kalla fick vi möjlighet att klämma och känna på klädsortimentet från Extrasport. Smidiga, snygga och funktionella. Många modeller kommer att hamna i butiken.

Den här bilden behöver nog ingen undertext…

Lars visade Smarttrackpedaler och allahanda pryttlar och prylar.

Sent omsider samlades vi runt köksbordet på Apelvägen och mumsade jordärtskockssoppa med lax och lite vin. Tack för hjälpen med jordärtskockorna, Agda! Innan vi skiljdes åt sjönk vi ner i soffan och kollade in This is the sea 4 ackompanjerad av popcornknaster. Jag somnade i Lars knä – helt utmattad.

Återsamling på Apelvägen på söndag morgon. Vi hade ett gäng frågeställningar på agendan. Kursinnehåll, marknadsaktiviteter och gemensamma värdegrunder. Vi workshoppade och diskuterade. Bildade projektgrupper och hade vansinnigt kul samtidigt som vi lärde oss massor av varandra. Vi har ju vitt skilda bakgrunder med olika kompetenser som korsbefruktar varandra. Ljudtekniker, filmmakare, pedagoger, matematiker, ekonomer, projektledare och it-chefer skapar en fantastisk mix av erfarenheter och kunskap.

Ett delresultat. Och mer att jobba med. Nästa säsong blir intressant. Och bättre…

Tack, Manne, för att du fotade medan vi var på vattnet. Nästa gång är det din tur!
Tack, Lars, för att du åkte ända från djupaste Småland för att vi skulle få testa, känna och klämma.
Och förresten. Tack alla som var med under helgen. Jag somnade med ett leende på läpparna i går kväll.