Efter tre helger med mässor och alldeles för mycket is var det inget snack. Här skulle paddlas. Vi lyckades lura med:

Martin.

Martin

james

James

stefan.jpg

Stefan

Babs

Babs

Carin hade lockat med finväder och övernattning på Myggskären sydost om Fjärdlång. Där skulle det enligt Skärgårdsstiftelsen och Erik&Pia finnas två små öppna bodar att krypa in i. Vi lade i vid Björkviks brygga.

kartlasning.jpg

Obligatorisk kartläsning. Man definierar ”finväder” lite olika. Dimman hängde över oss och vi hade ost/nordostliga vindar.

OrnöhuvudDet blev lite guppigt och solen lyste med sin frånvaro. Efter lunch paddlade vi vidare söderut. Dimman höll oss i sitt grepp och sikten var begränsad. Kompasskurserna avlöste varandra.

Skötrökan

Skötrökans fyr. Gula grundet nästa. Här bestämde vi oss för att ändra planerna. Norstensfjärd och Huvudskärsfjärd låg på från nordost och avdriften blev stor. Vi ville inte ta risken att inte pricka Myggskären. Det började bli mörkt och alla var trötta. Stora Hansten verkade vara ett fint ställe enades vi om.

carin_babs.jpg

Liiiite skönt att få krypa ner i sovsäcken var det allt 😉 sisådär en 37 km senare.

Frukostbestyr

Vi sov gott. Vissa körde med dubbla sovsäckar, andra plockade nöjt fram dunsovsäcken och somliga förstärkte med dunjackan. Kaffet smakade mumma på söndag morgon. Vinden hade vridit mot nord, så vi förberedde oss på en lång dag.

Lunch på Fiversätra ö.

Till lunch dog vinden. Solen kom. Livet lekte. Det gjorde Lars oxå.

Lars leker

Barnsliga

Jaja, han är nog inte ensam om att glömma bort hur gammal han är…

Nämdöfjärden

Vi kom tillbaka till Björkvik med solröda näsor och sisådär 7 paddelmil i kroppen. Vi hade fått vind, vågor, spegelblanka vatten, dimma, sol och skärgården nästan för oss själva. Kan man ha det bättre?