Ett hål uppenbarade sej inför söndagen. Lars stack och klättrade med Ludde och Axel drog till kompisar för ett avancerat lådbilsbygge. Martin hakade på och vi drog ut till Norråva för att ta en finväderstur under förevändning att Martin skulle prova Wernerpaddlar 😉

Martin i Alaw Bachen

Vi drog norrut på östra sidan av Grinda och höll ögonen öppna efter sälen som vi siktat vid tidigare tillfälle i krokarna. Ingen sällycka men däremot en hel del lyckliga suckar över att våren kommit loss på allvar.

Musöron

Att man kan bli så till sej i trasorna av en massa musöron. Vi mötte tre kajakister under dagen som blivit så till sej i vårsolen att två av dem uppenbarligen tyckte att det var ok att paddla i t-shirt. Vattentemperaturen tippade vi till fyra grader.

Waxholm I

Waxholm I vid Södra Grinda. Hasse, som har kört henne sedan hon kom från varvet för drygt 20 år sedan, vinkade glatt. Jag har ju ett gammalt förflutet som kock ombord på flera av fartygen och som kajvakt på Waxholmsbolaget, så det är alltid kul att se bekanta ansikten.

Kanalen mellan Örsö och Storön

När vi snirklat oss igenom kanalen mellan Örsö och Storön tog batteriet till kameran slut. Men det kanske var lika bra det, för en stund senare tog finvädret slut. När vi korsade Sandöfjärden började åskan gå och blixtarna lyste upp himlen ackompanjerade av ett av de kraftigaste regn jag någonsin varit ute i. Just där och då hade det varit mysigare att vara någon annan stans än på sjön. Vi tog oss in till Norråva när regnet upphörde och styrde mot civilisationen igen – ganska nöjda över en fin lördag med väder.
Lasse

Under söndagen gjorde jag en lov in till stan med Axel och på eftermiddagen hann Lars klättra lite med Lasse på en klippa i närheten. Veckan som kommer går i flyttens tecken. Norråva ska ställas i ordning inför öppnandet den 1 maj. Då kör vi lite spektakel med paddelrelaterade workshops mellan 15 och 18 och ett avslutande yogapass för de som vill i det fria. De första gästerna som dyker upp bjuds på något att äta och dricka samtidigt som vi har 10% öppningsrabatt på alla tillbehör i butiken. Vi ber till vädergudarna om nådigt öppningsväder. Särskilt som jag lovat att bada 😉 Men bara med kajaken på…