Isen ligger kvar. Senare än på länge.

Med en väderprognos som glittrade och isförhållanden som överträffar ens vildaste fantasier i slutet av mars mattades arbetslusten av hastigt under dymmelonsdagen. I allafall för Palle, Jonas, Lars och mej. Vi fångade Waxholsmbåten från Stavsnäs och tog våra första skridskoskär från Orrön, ost om Nämdö på Skärtorsdags förmiddag.

Viss planering hade gjorts innan, men en timmes båtfärd gav utrymme för att lufta önskemål.

Vi strök längs iskanten och höll sånär på att missa ett fågelskydd.

Vi njöt mest kärnis och medvind.

Nej, det gjorde inte ont. Jag förstår inte vad Jonas tänker på. Kan det vara jobbet?

Nu är det nog mindre än halva sträckan kvar, trodde vi.

1 meters vattenstånd under normalt satte sina spår. Fantastiska isformationer prydde vår väg.

För ganska precis ett år sedan paddlade vi här.

Vi åkte bort oss. Fastnade mellan Rågskär och Aspö och var instängda av ett fågelskydd på Stora Finnholmen. Vi tar båten från Idöborg, bestämde vi. Jag ringde bästa Bam-Bam på kajen i Stavsnäs och kontrollerade för säkerhets skull att man inte behövde anmäla den turen. Han skrattade så att vi nästan hörde det utan telefon. Waxholmsbolaget kör ju fredagsturer på Skärtorsdagen. Ridå. Palle fick ringa hem och förklara att han blev ”lite sen”… Vi fick runda Rågskär och fågelskyddet på ostsidan och vissa av oss gick på dom där extra procenten som man inte tror att man har.

Vi tog oss iland på Runmarö. I god tid innan sista Waxholmsbåten till Stavsnäs. Palle skyndade hem och Jonas, Lars och jag gjorde som vanligt. Kraschade på Bistraud i Grisslinge för en after skate.

Inte en enda av oss tyckte att vi gjort ett dåligt val när det gällde att prioritera bort jobbet den här dagen.