En snabbis innan vi fortsätter vår resa hem till Värmdö. Vi har övernattat i Snowdonia i en liten by som heter Betws-y-Coed. En gata. Minst fem outdooraffärer. I dag ska vi göra något så brittiskt som att göra en ”hill walk” och ”scrambla” oss uppför en liten kulle innan vi går på flyget i Manchester. Här kommer i allafall några bilder från dagarna i tidvattenrejsen. Det kommer nog fler.

Sören från Danmark

Emellanåt blev det lite trångt. Sören klarade sej den här gången, men dagen innan fick Johan från Escape en Greenlander i stäven. Silvertejpen åkte fram för att provisoriskt laga ett mer än tennisbollstort hål.

Mattias

Vi träffade Mattias, som bosatt sej i London och startat paddelklubb. En till duktig paddlare att inspireras av. Under vår 4 star examen fick han och Sara från Escape i uppgift att ställa till så mycket trubbel som möjligt för att hårdtesta oss. Det gjorde båda två med stor entusiasm, och de såg till att kapsejsa på alla möjliga och omöjliga ställen och gärna båda två samtidigt.

Carin i Penryn Mawr
Foto: Mattias Altin

Vi fick några timmar i rejsen, men det går fort att inse att det krävs oändligt många fler för att känna att man har kontroll och kan utnyttja krafter och teknik på ett bättre sätt för mer kul. Vi har träffat så många duktiga paddlare och inte nog med det – vi har träffat många fantasktiska och generösa personer, för alla delar med sej av sin kunskap och alla vill precis samma sak: Ha en fin dag på vattnet.

Nu ser vi fram emot att få komma hem och tillbaka till Norråva. I veckan blir det en resa ner till Göteborg för att hämta upp ett gäng Nigel Dennis kajaker som är hett efterlängtade. Själv fick jag med en alldeles förtjusande Explorer LV, en modell som jag blev upp över öronen förälskad i under symposiet. Jag tror att vi får en fin säsong tillsammans.