Nyss hemkomna från kursstart på Skyakadventures. Det kommer att bli några fina kursdagar. En internationell grupp bestående av danskt, spanskt, engelskt och skotskt blod förutom vårt svenska. Vi fick varsin kajak att förvalta under kursen, och jag fick genast lägre puls när det låg en Explorer LV framför mej. Det känns fint med en kajak som gör vad man ber den om. Särskilt här och nu.

Resan upp gick fint. Ibland fick jag påminna Lars om att köra på vänster sida av vägen. Vi vindlade oss norrut från Glasgow vid sidan av Loch Lomond och nedanför bergssidor som ibland sluttade mjukt ner mot den smala, smala  vägen och som ibland stupade rakt ner och slutade vid vägkanten.
Små vattenfall kastade sej ut för de sammetsliknande bergssidorna och ljungen spred rosa glans över landskapet. Bomullstussar i form av får prydde landskapet och när vi närmade oss vår slutdestination stod de mitt på vägen och betraktade oss när vi bad dem att flytta sej.

Slott i närheten av Skye

Vi passerade ståtliga slott på vägen som gav oss aningar om 1200-talet.

I dag har vi bara tagit det extremt lugnt och ”bara så där” fann vi ett fantastiskt ställe som serverade afternoon tea. Det kan man ju bara inte missa 😉

Afternoon tea på Kinloch

Vi är lite förvånade över att det faktiskt går att få bra mat här. Jämfört med Wales är det ett hopp uppåt. Frukosten bestod av äggröra och rökt lax. Inga potatismjölskorvar så långt ögat nådde. Färska tomater. Havsutsikt.

Fortsättning följer….