Den blev klar till slut… Och det firade vi med en hösttur i mellersta skärgården. Vad som blev klart? Dannes Njord i tredelat utförande. Mer om den senare.

Äntligen är den färdig!

Äntligen är den färdig!

Vi åkte på fredag eftermiddag och efter lite fixande med takräcken och packning. Mellanlandning för inköp av torrdräkt till Danne på HQ (koncernens huvudkontor på utrikiska). Så kom vi till slut fram till Norråva där vi la i och mörkerpaddlade ut till Grinda för övernattning på vandrarhemmet.

danne diskuterar

Danne diskuterade lite med några andra som njöt av hösten i skärgården innan vi drog vidare mot Möja. Alla var vi överens om att det var en fantastiskt fin höstdag.

Daniels ryggtavla

Efter det drog Danne på för att visa vilka fartresurser Njorden besitter… och jag kom inte ikapp förrän vid lunch på Lådna.

Mitt i mellersta skärgården

Då och då kollade han till att jag var med…

Daniels lunch på Lådna

Och på macken vid Lådna fyllde vi på med lunch, kaffe och godis.

kajakparkering Lådna

Med nya krafter paddlade vi vidare och mötte ett helt spegelblankt Möja västerfjärd.

spegelblankt

En annan båt

Vi var inte helt ensamma men det var otroligt lugnt därute.

Danne och Martin

Så vi kan ju sammanfatta det så här: Makalöst!

Söndagen bjöd på lite annat väder och vind. Nya utmaningar och utrustningstest. Även det väldigt skoj. Vi kollar redan i kalendern efter en ledig möjlig paddelhelg i november. För nu är ju den tredelade Njorden invigd! Här ska det paddlas…

Ja just det… lite fakta om Dannes hembygge: Projektstart för ett tag sedan (länge sedan). Ritning från Thomasson modell Njord. Stripbygge med glasfiber och epoxy. Eftersom Daniel inte har förvaringsutrymme hemma och snickarboden i bostadsrättsföreningen har dörren på långsidan… Så tog Daniel beslutet att bygga en tredelad kajak. ’Varje Del skruvas ihop med ett gäng bultar. Den funkade mycket bra under helgen och en del justeringar kommer göras. Bland annat skall den målas.

3-delad njord