Sedan i höstas har jag längtat tillbaka till forsarna i Dala Flodatrakten. I måndags fick jag chansen. MYSan styrde kylaren norrut på söndagskvällen för att ta mej till steg 2-kursen i forspaddling som Kajaktiv arrangerar.

När jag sladdade in på gården möttes jag av Erik och Pia och Babs som höll på att avsluta en delikat middag som Babs fixat till. En djupdykning i kudden senare mötte vi Julle, vår instruktör på måndagmorgonen. Dessutom hade den fjärde deltagaren anslutit. Det var Lars från Södertälje som värmt upp med Vansbrosimmet dagen innnan.

Vi studerar Fänforsen
Foto: Babs Lindman

Förmiddagen ägnades åt repetition från steg 1. Vi fortsatte med teori och övning medelst kastlinor både på gräsmattan och i forsen. Skrattparoxysmerna avlöste varandra när jag försökte kasta. Det blev varken långt eller rakt. Alls.

Övning med kastlina
Foto: Erik Sjöstedt

Erik lyckades såklart få fram kameran i mitt mest misslyckade försök.

Fänforsen
Foto: Babs Lindman

Med Julles coachning tillbringade vi söndagen i Kärringforsen och Fänforsen. Det blev några fler repor i hjälmen, en grym träningsvärk i magen och axelpartiet och definitivt mersmak. Med sin oemotståndliga franska brytning och en stor portion humor lyckades Julle locka fram förmågor som vi inte trodde att vi hade och vi vispade runt på ställen vi inte trott att vi skulle överleva i. Det blir mer forspaddling. Snart, hoppas jag 🙂