Vi hade kommit överens med Pelle och Carina som driver Nynäs Kajak att ta en tur i helgen. Det visade sej att det skulle bli sista lediga helgen innan säsongen smyger igång. Vi öppnar ju den 1 maj ute på Norråva och Pelle och Carina öppnar någon vecka senare hos sej.

Freddan

Men allra roligast var nog att Freddan följde med. Freddan är Pelles dotter och han har alltså lyckats med vad jag totalt misslyckats med. Att få sin unge paddelintresserad. Freddan ska dessutom ha massor av beröm för att hon stått ut med ett gäng medelålders paddelnördar en hel helg. Starkt.

Pelle

Vi passade på att byta båtar friskt under hela helgen. Pelle och Carina hade en Point 65 Whiskey 16 med sej och vi hade våra Rockpoolar och Explorern med.

Carina

Carina i sin X-lite.

När Bengt fick höra att målet var bastun på Nämdö, förhandlade han med sin Annika och när vi satt och myste med söndagskaffet dök han och Stefan upp. De hade satt i hemma hos Stefan i Malma vid åttatiden och en timme senare knackade det på tältduken.
Bengt badar

Bastun fyrades på igen och det badades så det stod härliga till.

Carina och Carin

Stefan levererade som vanligt en hel hög med galna historier och är det någonstans man har träningsvärk efter helgen så är det nog i kindmuskulaturen efter alla skratt.

Inte förrän vid tretiden styrde vi kosan mot Stavsnäs. Vi utnyttjade hela söndagen och snirklade runt i arkipelagen utan brådska.

Balance brace

Lite balans- och rollövning efter fikat. Det blir ju så mycket mer inbjudande när solen skiner, även om vattentemperaturen fortfarande var strama 2 grader.

roll

Hemåt

Nämdöfjärden låg snudd på spegelblank när vi angjorde Stavsnäs.  Vi konstaterade i bilen på väg hem att vi är lyckligt lottade. Paddlingen har gett oss möjlighet att träffa många härliga människor och efter en sådan här helg kan livet inte bli så mycket bättre. Tack, Freddan, Pelle, Carina, Stefan och Bengt, för att vi fick tillbringa helgen tillsammans med er!
Många fasar för måndag, men nu ska jag ratta MYSan (bilen) ut till Norråva för att lasta om kajaker och bedriva lite personal- och kundvård på Baggensfjärden under eftermiddagen. I dag är en bra dag att vara småföretagare i kajakbranschen.