Vi har vimsat runt i Åre under veckan. Lars, Ludde, Axel, Mormor och jag packade in oss på nattåget i fredags kväll och vaknade lite yra på lördagsmorgonen när det var dags att kliva av.

Vi har njutit av obefintliga liftköer, sol, nygräddade våfflor, och en hel massa trevliga människor. Första dagen skulle jag ta det lite lugnt och spände på mej fjällskidorna för en tur i Björnens milspår. Eftersom jag aldrig gått en första tur för säsongen med längd/skridskopjäxorna utan att dra på mej ett ordentligt skavsår fanns väl ingen anledning varför hälarna inte skulle vara belagda med ett par rejäla blåsor den här gången heller… Ibland känns det som om det där med livsvisdom och erfarenhet aldrig, aldrig hinner ikapp en trettisjuåring med en femårings sinne. Compeedförbrukningen, som skulle kunnat hållas nere på ett minimum om man skött fötterna i förebyggande syfte, sköt i höjden och Apotekets aktier gjorde en resa uppåt den här veckan får man förmoda.

Ludde och Lars kastade sej utanför pisterna medan Axel, mormor och jag höll oss nära våfflor och grillade korvar. Ibland gjorde vi en repa i Gröna linjen och Axel jibbade lite medan jag oohhade och aahade som mammor gör.

Axel i Gröna Linjen

Någon gång ibland fick jag hänga på Lars och Ludde.

ludde.jpg

Men inte när dom åkte utanför pisten.

Ludde

I morgon bär det av söderöver igen. På söndag får vi finbesök från Uddevalla och kanske hinner vi med att lura ut Jocke och Ulrika på en snabb paddeltur. Och då menar jag få timmar i måttlig fart, får jag väl för säkerhets skull tillägga för att ingen ska få några idéer om bråttompaddling.