Rödhake

När Lars klättrade och Carin yogade så tillbringade jag några dagar på thaiboxningsgymmet ”Emerald Gym”. Med två träningspass om dagen lämnade krafterna väldigt lite utrymme för annat än att ligga i den mexikanska familjehängmattan och läsa böcker. Carin lånade mig tre böcker hon hittat ett par veckor tidigare på Koh Lao Liang, författade av den norska deckarförfattaren Jo Nesbo. De gick åt relativt snabbt.

Ibland är världen väldigt liten. När jag kom tillbaks till Ton Sai efter ett hårt förmiddagspass på Emerald så slängde jag i mig en ”Pad Thai” och lade mig tillrätta i hängmattan för att plocka upp min bok. När jag slog upp sidan rätt sida upptäckte jag en massa klotter på första sidan. Eftersom att det var skrivet på norska med en väldigt otydlig handstil lät jag saken bero.

När jag,lillebror Axel och mormor Gittan lite senare satt på verandan tillvår bungalow och spelade UNO, kom det förbi en glad norrman och sa:”Så du hilsningen i boken din?”Vilken hälsning tänkte jag, men nickade bara glatt tillbaks. Han fortsatte: ”Jo, förfatarne kompis till meg og han gick forbi her igar o så sitt navn på boken o skrev en liten helsning, förklarar normannen”. Jag nickade glatt vidare och norrmannen fortsatte: ”Han har skrivet alle sine böker her i Thailand.” Jag och mormor Gittan sa något i stil med: ”Nämen gud va roligt!”Norrmannen gick vidare och jag bläddrade till första sidan och mycket riktigt fanns där en hälsning på norska: ”Passerte bungalowen her på Ton Sai, god lesning” stod det, undertecknat Jo Nesbö.

Det var ju lite roligt tänkte jag men jag behöver ju nya böcker, så den boken blev inbytt i en av Ton Sais ”Used bookstores”. (Kassörskan ville först inte ta emot den p g a att några hörn var avrivna). Den som hittar ”Rödhake” på Ton Sai kan glädja sig åt ett signerat exemplar.

Här kan du läsa mer om Nesbö

Och förresten – man kan syssla med annat än paddling. Det går faktiskt. Jag håller till på Slagskeppet när Carin och Lars paddlar.

Ludde på Emerald Gym i Ao Nang

Ludde på Emerald Gym i Ao Nang

Ludde på Emerald Gym i Ao Nang