Jag vet. Det är så långt från paddling man kan komma. Man kan ju inte ens ha den med på tur. Men är det någon glass som är oemotståndlig så är det B&J. Det vet Jesper, min kockkollega, så när han ringde och lockade med en test av tre nya smaker kunde jag inte låta bli. Trots att torrdräkten börjar bli trång över ärslet och Qaanaqen bara är 48 cm bred….Jag fick lova att jag skulle blogga oxå, och erkänner att jag är köpt, så här kommer det:

Chunky Monkey funkar fett. En klassisk smakkombination med banan och chokoglad och en liten valnöt här och där. Godare än banan ”au naturel”.
Baked Alaska smakade vanilj, vanilj, vanilj, grädde och socker. Vaniljglass med marshmallows. Gott om man gillar vanilj. Och grädde. Och socker.
Bohemian Raspberry går hem hos den mer vuxna glasspubliken tror jag. Hallon och choklad. Den är jag nog för barnslig för trots mina 37 rekorderliga år.

Fortfarande står Chocolate Fudge Brownie ohotad på min Ben&Jerry-topplista.

Tack, Kotten, för att jag fick komma och snylta glass så här på en fredagkväll som en avspark på semestern. Nu ska jag packa det sista inför tågresan upp till Åre och alla möjligheter att bryta varenda ben i kroppen på Åreskutan. Vid hemkomst väntar vatten, kalorisnål mat och en stor portion fettförbrännande träning om man ska orka med sommarsäsongen. För den har redan smygstartat med anmälningar till kurser och bokningar. ”Grundsäkerhet” för tjejer är snart fullbokad. Vinterbutiken besöks oftare än vi hade hoppats på. Norråva ligger snart i skir grönska och öppning blir det 1 maj. Gôtt.
ft-chunky-monkey-open.jpg