Vi har varit på kompetensutvecklingsträff med Nordisk InstruktörsLicens för havspaddling, NIL. Man kan lugnt konstatera att antalet examinatörer vida översteg antalet instruktörer, och på det hela taget blev det en lärorik och social helg. På lördagen var vi 12 som paddlade i frisk nordvästlig vind mot Gällnö för att kliva iland i Hemfladen och välkomnas av Maud på Gällnö Vandrarhem. Det var Stefan Jönsson, Håkan och Lena Jernehov, Hasse Rynnel, Linda och Mårten Eskilsson, Tommy Mäntynen, Andi Röder, Mats Mellberg, Heikki Piuhola, Lars och jag.

Start från Norråva på lördag

Innan avfärd. Nordan gjorde sej påmind. Strålande sol. En perfekt paddeldag.

Håkan demonstrerar

Vi fick förevisningar och demonstrationer av sannolika och osannolika händelseförlopp på sjön. Allvar blandat med skruvad humor.

Mats övar balanssinnet

Mats bjöd på lite balanskonster.

Stefan och medvetslös Mats....

Vi övade på att rädda medvetslös. Och Mats övade på att vara medvetslös 🙂

marten_handroll.jpg

Mårten handrollar.

 Andi

Andi förevisade lite grönlandsteknik.

Konferens

Vi konfererade oxå. Och diskuterade. Taket var som tur var jättehögt. I dubbel bemärkelse. Många viljor och massor av goda idéer samsades och jämkades.

Nästan alla samlade.

Det var många som rest långt till träffen. Mårten och Linda från Blekinge, Håkan, Lena, Mats och Andi från Västkusten. Heikki från finska NIL. Vi hoppas att vi får se fler nästa gång. Håll koll på NILs hemsida där nästa träff annonseras. Ju fler vi är desto bättre blir det.