Ibland blir det inte som man tänkt sej. Men det blir bra ändå. Det sammanfattar nog helgens paddling till Stora Kalholmen med H2O.

Vi kom iväg lite sent p g a att jag hade en kajak för lite med till Norråva. Efter en rallykörning av Erik kunde vi sjösätta.

Vi paddlade de två milen från Norråva till Stora Kalholmen i njutningsbart tempo.

Sista biten fick vi leka med våra ljusstavar och räkna till sju. Väl framme väntade den öppna spisen och bastun. I köket tillagades allahanda delikatesser.

Stora Kalholmen i dagsljus

Mörkret hann omsluta oss även på söndagens paddling tillbaka och den sista farledsövergången blev lite spännande med ett större fraktfartyg som vi fick vänta in. Chevalereskt nog visade fartyget från Kustbevakningen att de sett oss och våra pannlampor och att man gärna lät oss paddla före mot babords lysprick vid Sandö Sugga. Det är inte ofta jag saknar en VHF i våra vatten, men just där och då hade det suttit fint med en. Om inte annat för att tacka och bocka för vänligheten.

Och för all del, kolla gärna in reglerna om lanternsättning.  Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2009:44) om sjövägsregler. Tack, Jakob, för en hälsosam diskussion om dessa nu på eftermiddagen 😉

Birgitta, Gittan, Erik, Peter, Lisa, Jonas och jag kom tillbaka till Norråva fulltankade med frisk luft i lungorna och som vanligt ångrade vi inte att vi stack ut. Det gör man ju inte.