Förra året tyckte Pelle och Carina att vi skulle sjösätta en ny adventstradition. Sagt och gjort. En frosstur instiftades och liksom förra året gick den till anrika Grinda Värdshus. Carina fick påhälsning av en elak vinterbasilusk, så vi fick klara oss utan finbesöket från Nynäshamn. På lördagsmorgonen sjösatte Lars, Agda,Bengt, P-O, Stefan och jag från Norråva. Stefan hade värmt upp genom att paddla de två milen hemifrån. Kanske hade han en strategi för att få plats med lite extra under julbordet ;-)?

Agda prickar rätt

Vi tog en liten omväg och nosade på gamla välbekanta Västerholmen, snuddade Gällnö med en snabbfika, snirklade vidare sniffandes på Karklö, Örsö och gled in till Grinda 15 km senare när skymningen föll. Där väntade Stefans Marie, som tagit det säkra för det osäkra och anlitat Waxholmsbolaget för transporten.

Luciatåg

Jag fick aldrig vara Lucia under uppväxten i de mörkaste värmlandsskogarna. Det fanns alltid någon brud som sjöng vackrare, hade längre, ljusare (eller mörkare) hår och var snyggare 🙂 Här konkurrerade jag ju bara med syrran och hon valde självmant pepparkaksgubberollen.

Pepparkaksgubbe

Redo för Grinda

När Kustbevakningen susade förbi var det nära att jag fick rolla. Min lanternsättning skulle kraftigt ifrågasättas och vi undrade om den kanske indikerade ”minröjare under arbete”?

När vi klivit ur lusserekvisitan väntade glögg med pepparkaksfikontryffelkaka och lussekatter till förfika. En dusch och en middagslur senare stod vi där i lite festligare munderingar än vi är vana vid.

Ett glas bubblande vin innan maten och sedan var det bara att börja avnjuta den vackra buffén som bjöd i huvudsak på olika sorters fiskar i alla upptänkliga varianter. Några nubbar slank ner till sillen.

Foto: Bengt Allebrink

Foto: Bengt Allebrink

Foto: Bengt Allebrink

Ljuset slocknar

När ljuset slocknade var vi trötta, mätta och färdigfnissade. Efter en härlig sovmorgon och en generös frukost vände vi tillbaka till Norråva. Det blir en till adventspaddling. Nästa år. Och då hoppas vi att Pelle och Carina är med.