Martin ville ut och paddla. Eftersom han har prioriterat kajak istället för en bil, styrde vi kosan mot Lidingö för att ta en kort tur innan det var dags att hämta sportlovsfirande barn vid Centralstationen.

Mot Slussen

Det känns ju lite bakvänt att åka in mot stan när det är dags att paddla.

Nybroviken

Paddelväder betyder olika för olika personer. Frisk sydostlig vind och regn på tvären borgar för en finfin dag. Inga sightseeingsugna turister på kö vid Strömma Kanalbolagets biljettkur.

Start i Kyrkviken

Avfärd från Kyrkviken.

Lars

Vi tog en tur ut mot Gåshaga och kollade in ”Pensionärsakvariet” som Martin kallar de luxuösa husen som står längs vattnet.

martin.jpg

Martin grinar illa för att få samtliga att förstå att han verkligen förtjänar rast, vila och lunch på krogen istället för medhavd macka och kaffe. Vi var inte svåra att övertala. Eller vem det nu var som övertalade vem…Vi hade lite dubier om hur vi skulle undvika Ulfs kommentarer om tunga kolhydratuppladdningar, men tänkte att det får bli ett senare problem 🙂 Vi kanske helt enkelt får ”komma ut” som gomatspaddlare…

Gucci

Väl inne på Restaurang Bryggan blev vi välkomnade av en entusiastisk köksmästare som egenhändigt bakat den godaste, modifierade kavringen vi någonsin smakat. Inte hade han något emot att vi dundrade in i blöta torrdräkter heller.
Majskyckling med risotto

Majskyckling med risotto och hamburgare slank ner utan vidare.

Snygg Martin

Kombinationen rosa plastblommor och fåfäng Martin kan inte ignoreras 🙂

Under bron

Magen var lite ivägen på hemvägen, men det ordnade upp sej såsmåningom…

butterflyroll.jpg

Lite badövning. Den hade varit snyggare om den genomförts långsammare, men vattentemperaturen inbjöd inte riktigt till det.

Bråttom att hämta barn

Lite bråttom genom stan för att hinna till Oslotåget. Snabb språngmarch till spår 18 där ungarna lugnt stod och väntade i en hög av skidfodral och väskor med sportlovsrosiga kinder.