danne-martin-fika

Jag och Danne drog ut på tur i helgen. Efter lite planerande över telefon kom vi fram till att Lidingö – till Skägga med mellanlandning på Vaxholm var lämplig. Det här var bara tur nummer 2 med Dannes hemmabyggda 3-delade kajak. Förra gången var den inte riktigt klar. Nu är den klar, nästan.

danne-mot-vaxholm

Vi startade vid Roddklubben i kyrkviken på Lidingö och paddlade mot Vaxholm. I Vaxholm åt vi ”friluftslunch” på Hamnkrogen. Det bidde burgare och Cola.

patrik-hillevi-danne

Danne hade ringt släkten och fixat boende på Skägga. Vi kom fram och blev välkomnade på bryggan av Patrik och Hillevi som förstås var intresserade av Dannes hemmabygge. Efter lite snack eldades bastun igång. Patrik, Danne och jag bastade och badade (ca 5-gradigt vatten?) innan det bjöds till middag.

martin-efter-bastu

Smått pömsig och rödlätt var mitt humör på topp efter bastun.

patrik-grillar Grillat! Tumme upp!

Middagen var fantastiskt god. Tack Hillevi och Patrik!

danne-rollovning

På lördagen ville Danne öva lite roll innan vi paddlade iväg.

danne-pratar-hundsnackVi stannade åter i Vaxholm för lunch och ”la till” i gästhamnen. Det är första gången vi betalt hamnavgift för våra kajaker… Danne har blivit hundägare under 2010 så han hittade ett par med en tollare att snacka lite med innan vi paddlade tillbaka mot Lidingö igen.

danne-paddlar

danne-3-piece

Danne och jag var rätt trötta och nöjda med turen. Hemmabygget är färdigt och bara mindre justeringar är kvar att göra. Så den här bilden skickar vi till Björn Thomasson som sjösättningsbevis, troligtvis världens första 3-delade Njord.

Och den ryms i en Yaris…

ryms-i-yaris