I går morse stapplade vi upp okristligt tidigt, smekte MYSan (bilen) och bad henne att ta oss och ett 20-tal kajaker till Västerås. MYSan är en gammal dam, men ytterst hjälpsam. Vid halvnio-tiden rullade vi in hos Västerås Kanotförening där vi möttes av en armé godhjärtade och hjälpsamma funktionärer från klubben.

prova-eliza1

Det var en av de roligaste dagarna på jobbet hittills i år. Vänliga och intresserade människor och många fina möten. Västeråsarna hade trollat fram ett makalöst vackert väder, gott kaffe, matiga mackor till oss utställare och ett fullspäckat program för besökarna.

lars-vasteras

Inte nog med det. Vi blev anvisade en tältplats som innefattade morgonsol och vågkluck innan vi bjöds på middag bestående av kolgrillad gris, couscous och grymma grillade grönsaker.

Den enskilt finaste upplevelsen de här två dagarna var ändå utan tvekan Bertil. Han kom till oss och hade funderat ett tag på att börja paddla. Lars plockade fram en Necky Zoar Sport och Bertil försvann en bra stund. Tillbaka kom han med ett stort leende.  Han slog till och tyckte att det var inte mycket att vela om. Det kändes i hjärteroten att Bertil fått rätt kajak. Han konstaterade nöjt att han nog skulle ha glädje av den i tio år i allafall. Bertil är 76 år.

Nästa helg ber vi MYSan att ta oss till Sjöhistoriska och Kajakdagarna. Kanske ses vi där ;-)?