I brevlådan för några dagar sedan ramlade tidningen Paddling ner. Den innehöll en massa intressant men jag fokuserar gärna på kajaktesten av ”min” kajak. Alltså en likadan då… jag är ju väldigt glad i ”min”. Samtidigt skoj att läsa andra åsikter.

http://paddling.nu/

Mina tankar om Rockpool Alaw Bach: Trygg och stabil i all möjlig busig sjö. Kräver lite jobb med kantningen och svarar bra när man jobbar lite. Mycket svar på förliga styrtag eftersom det är mycket volym i fören. Volymen fram i kombination med rätt platt skrov ger finfina möjligheter vid surf. Den är ingen racer och kan upplevas trög, en kompromiss för att få de fina egenskaperna i övrigt. Den är snygg som 1-2-3. Fotplattan är kanon för mig eftersom den tillåter att ha fötterna var som helst och få stöd hela tiden i varierande sittställningar. Det går förstås att bygga fotplatta själv men jag gillar att det är standard.

Kajaken hade jag som roligast i på Stockenträffen i somras med mycket vågor och vind. Då kommer Alaw Bachens finfina egenskaper fram. Den är trygg i vågorna och rolig att surfa med. Jag snor en liten skärmdump från Rickard här (hoppas att jag blir förlåten):

screenshot

Eller vad säger ni andra som provat den?