Idén var luddig från början: Vi kan väl paddla i mitten av Augusti, innan semestern är slut? En klassisk tur eller lek och bus var frågan. Vilka som kunde vara med var oklart… Vi bestämde oss till slut för det senare alternativet och satte Basecamp på lilla grässkär för vår tredagars ”lek och bus med kajak-tur”.
gruppfoto-1
De fyra som mötte upp vid Ankarudden var: Manne Sjögren i en röd NDK Romany,  Carin Green i en röd NDK Explorer LV, Bengt Allebrink i en vit Rockpool Menai 18…
me-alaw-bach
…och jag i (Martin Edén) i en silverfärgad Rockpool Alaw Bach.
manne-1
Mannes Romany är fortfarande nästan ny och utan repor…
carin-1
Carins ”Happy” (Explorer LV) har varit med ett tag, fått lite repor och slitits med hälsan…
bengt-1
Bengts ”Albino” (Menai 18) har också varit med och fått en del repor men också en hel del pyssel och fix. Att sätta däckslinor och gummicords i olika varianter är ett av Bengts kompensområden;-) Att byta och ändra sits har också varit en återkommande story.
gelcoat-skada
Min ”Gucci” (Alaw Bach) har efter den här helgen fått ytterligare stryk och behöver lite omvårdnad. En ordentlig gelcoatskada i aktern blev resultatet av en historia som får berättas lite senare… (del 2?).
Vi drog i alla fall ut och satte upp Basecamp och lagade lunch. Tog en kortare lek och rek-tur runt de närmsta öarna.
fyr-grisblankan
Vid Fyren Grisblänkan hittate vi en liten lekplats som vi roade oss med en stund  innan vi paddlade tillbaka.
bengtbrasa-1
Bengt startade genast att montera ihop BengtBrasan för bästa möjliga mys.
bengtbrasa-2
Sedan poserades det för kameran innan falukorvsgrillningen tog vid. Viktiga attribut: BengtBrasa, Eld, Kniv och en glad Bengt Allebrink;-)
iphoneligan
Numera är det ju svårt att låta bli att kolla vad som händer i världen… Så Iphonarna var uppe i ett huj när vi temporärt inte hade något att snacka om .
manne-spejar
Innan mörkret lagt sig gick jag och Manne en spejartur runt ön.  I synfältet söderut ligger Öja.
landsort-fyr
Dagen efter syndes fyren Landsort på Öja bättre. Dags för mera lek och bus… Runt Öja med lunchstopp hos Sjöbloms. Några trevliga lekplatser för kajak hittade vi allt.
carin-surf breakout-cg1 carin-i-skummet
bengt-i-skummet
Någonstans där i skummet paddlar Bengt…
De här dagarna blev väldigt lyckade. Vädret var fantastiskt varmt, soligt men med lite vind för att få lite små vågor att paddla i. En skön förlängning av sommaren som definitivt inte är slut än…
Vi åkte hem nöjda och glada. Carin åkte hem för att packa upp och packa om. Ladda upp Iphonen och dra ut igen dagen efter… Så del två av blogpostning om den här turen (med fler bilder även från hennes kamera) får vänta tills hon är tillbaka igen.
Tack Bengt, Manne och Carin för att ni gjorde så att vi fick en så grymt skön tur.