Det var Pelles idé. En decembertur för att förgylla en mörk månad med lite paddling. Då kan man ju lika väl förena nöje med nöje, tyckte jag och föreslog en Lussetur till Grinda för att avnjuta deras världsberömda julbord. Inte mindre än 11 paddlare tyckte att det var en finfin idé.

pelle_carina.jpg
Pelle och Carina torrdräktspysslar innan avfärd.

Glögg och lussebullar
Från vänster: Pelle, Lars, Carina, Agda, P-O, Anders, Britta, Roland, Fredrik. Böjd över glöggen är Linda.

Lite glögg och Lussekatter innan avfärd. Man vet ju inte när man får mat nästa gång. 😉

Mot Grinda

Till Grinda är det bara 4-5 km från Norråva, så vi paddlade i maklig takt mot målet. Ett par minusgrader i luften, så sjöröken virvlade förbi våra snoriga näsor.

Syrran

Om man lockar med god mat är det inga problem att få Agda, d v s syrran att glida ner i kajaken.

Tomten

P-O är alltid på. Stiligare tomtefar har man sällan skådat. Det matchade dessutom hans fina, röda kajak.

 Ett julbord som hette duga

Vi möttes av en härlig, sprakande brasa och en himla massa lokalt odlad Vånölax i olika former. På bordet samsades sillar, strömmingar, laxar och allsköns samling såser och guckor tillsammans med kallskuret.

Godisbordet

Mera godis

Dessertbordet. Kommentarer är nog överflödiga. Men nog var den getostgratinerade björnbärskompotten i ett slag för sej?

Hem till Norråva

Det var några som önskade en större tub på kapellet till hemfärden. Himlen hade färgats rosaröd och månen visade vägen hem till Norråva. Vi enades om att det nog kan bli en tradition av den här turen. Tack Grinda Värdshus, som tog emot oss så vänligt och hade överseende med att vi belamrade foajén med torrdräkter. Ett till tack ska ni ha för att ni gömde nötskålen så att Lars slapp gå in i anafylaktisk chock. Vi kommer tillbaka. Kanske redan när bruncherna börjar serveras framåt vårvinterkanten.