Jag är rätt intresserad av basket och kommer ihåg hur Michael Jordan dominerade slutet av 80-talet och större delen av 90-talet. En fras som fastnade var ”it’s gotta be the shoes” från en reklamfilm för Nike. Spike Lee frågade gång på gång vad som var anledningen till att Michael var så bra? och kom till slut fram till slutsatsen ”it’s gotta be the shoes”. Detta och mycket annat under tidseran gjorde Nike’s jordan-skor till dåtidens mest eftertraktade. Självklart blev du inte lika bra som Jordan för att du hade ett par… men lite bättre… eventuellt… kanske.

It’s gotta be the shoes

När jag i lördags fick chansen att prova den första prototypen Blacklightpaddle one tänkte jag: ”it’s gotta be the paddle!”. Här har Sara verkligen lyckats att skapa en paddel som är förstklassig och just nu den mest eftertraktade paddeln jag kan tänka mig. Jag paddlar visserligen inte lika fort och grymt som Maligiaq Padilla och jag rollar inte lika bra som Dubside… Men jag var grym! 😉 Det kändes bra…

martin-sara-100529

Paddeln då:

Det är en kolfiberpaddel i grönlänskt snitt som väger väldigt lite. Har ett mycket tunt blad, ett ovalt skaft och är bara perfekt. Att den är lätt är ju fint om man är klen som jag. Att den har ett tunt blad märks vid paddelisättningen (mindre risk för plums) och vid skärande styrtag. Blacklight one känns väldigt skön att paddla med, inte helt olik en platt tunn europaddel som Werner Ikelos (minus det stora bladet då).

Det är ingen billig paddel. Den produceras i Sverige och kvalitén är extraordinär. Den är som sagt perfekt, grym och fantastiskt. Jag får börja spara nu… för att köpa en sen.

Tack Sara för att du förverkligade idén och genomförde projektet! Hoppas att fler upptäcker Blacklightpaddles.

sara-balance-100529

Sa jag förresten att jag satte två ny rollar med Blacklight One? Lite coaching från Sara hjälpte förstås. Men framför allt…

It’s gotta be the paddle!