Vi lämnade Hat Yao och lyxvillan med stort buller och bång. Personalen ville promt hjälpa oss ner till stranden med packningen, IKEA-kassar var ett exotiskt inslag i deras vardag. pc080441

Den största förtjusningen visade de när Lars fällde ut skäddan på sin kajak. Wow. Att förklara lovgirighet för 5 sköna thailändare som inte skulle drömma om att sätta sej i en sådan här farkost (Lars frågade om de hade lust…) kan tyckas lite att overdo saker och ting, men är man licensierad havspaddlingsinstruktör så är man 😉 tycktes Lars tänka. Lite annorlunda interaktion än vanligt blev det i allafall.

pc080442

Vi tog farväl och styrde kosan söderut mot Koh Sriboya.

pc080447

Blir det för varmt hoppar man bara i en stund. Men jösses, vilka gigantiska brännmaneter vi såg flyta förbi.

pc080450

Det var inte helt lätt att hitta Sriboya bungalows som gömde sej i djungeln, eftersom Lonely Planet var lite taskiga mot oss så att vi paddlade förbi. Det blev några extra kilometrar innan vi fick vända.

pc090457

Vi möttes av den fantastiskt vänliga Yom som är trädgårdsmästare. Han har skapat en välskött och vacker anläggning med hibiscus, bougainvillea och stenformationer som löper i hela anläggningen. Här har ett community växt upp med c:a 30 personer som bor här under vintern. De kommer från USA, Tyskland, Canada och vi har blivit varmt mottagna. De räknar tiden i ”hammock time”, ”chang time” och ”dinner time”. En härlig, lat och vänlig atmosfär omsluter hela stället. Mr Chung driver stället och vi får anstränga oss för att inte bli fast. Vi har fått vara med i köket och kolla in vilka underverk kokerskan trollar fram. Michael från Tyskland har delat med sig av sin digra erfarenhetsbank när det gäller övärlden här utanför och ner mot Koh Lipe.

dsc_0225

I morgon packar vi nog ihop och siktar mot Koh Jom. Kanske…