Under högsäsong har vi lite svårt att slita oss från Norråva. Hösten inbjuder till andra paddelvatten, och den här gången var Pia och Erik vänliga nog att erbjuda rastning av en en höstblek 08:a.

Utanför Escape vid Önnereds Brygga

Uppstigning kl 04.00 för att hinna med första tåget till Göteborg för att möta upp Sara vid Escape. Jag fick låna en SKUK Pilgrim Expedition och vi satte av mot Valö.

Chocolate Chip Cookies

Men inte utan Pias Chocolate Chip Cookies. Finfika på Långholmen i sol och lä.

Pia, Erik och Sara

Göteborgs södra skärgård visade upp plattvatten och kala klippor. Märkligt att det bara tar tre timmar med SJ för att trolla bort tallar och mossa från öarna. Sara paddlade hem till fastlandet och vi landade strax innan mörkret föll över Valö. Hultet välkomnade oss och vi festade på glögg, tapas, fisksoppa och äppelpaj. Lagom till fisksoppan knackade det på dörren och vi fick sällskap av Johan från GKF som hade smugit ut i skydd av mörkret.

Pia och Erik på Valö

Lika diskret som han smög in till Valö gled Johan tillbaka innan vi hade vaknat. Vi hann med en förmiddagspromenix innan det var dags att styra kosan norrut för att möta Lars på vägen tillbaka.

Pia och Erik på Valö

Erik

TIll styrbord eller åt babord, undrar nog Erik…

Lars

Lars längtar titt som tätt tillbaka till västkusten och hela han lyste i kapp med den solstänkta graniten. Tack, Erik och Pia, för en livsstärkande november-turbo-tur!