Vi har varit ute och gourmetpaddlat med Karin Ihre. 12 tjejer packade kajakerna fulla med spännande råvaror fredagen den 27 juni och drog ut i skärgården med förväntansfulla paddeltag. Väl utspridda på en generös klippa visade Karin hur ett bensinkök funkar och en febril aktivitet inleddes med att laga till storverk på en låga. Det tillreddes gourmetpotatismos, lövbiffar, saffransgnocci, balsamicoreduktioner och gud vet vad.

Lövbiff på en låga

Frukost med dinkelgröt och torkad frukt följdes av grundläggande instruktioner för att göra paddlingen behagligare och en förflyttning lite längre ut i pärlbandet av öar omkring oss. Efter att ha avnjutit lax- och sparrisrisotto satte vi igång med att baka choklad- och nötbrownies. Då skrek kropparna efter fysisk aktivitet, varpå vi satte oss i kajakerna, spände upp flytvästarna någon centimeter och gav oss iväg på jakt efter vild mynta. Lyckan var gjord när vi kände myntadoften och kajakerna dekorerades med fångsten. Innan det var dags att ta itu med den lustfyllda uppgiften att laga middag fick de som ville öva lite paddelteknik och genomföra några räddningsövningar.
Det sveptes, sidoförflyttades, kapsejsades och kamraträddades med liv och lust. Efter myntaexpedition och paddelövningarna började aptiten göra sej påmind igen. Vi bakade pizza och dekorerade cocoschokladmoussen med mynta innan vi gav oss iväg på en välbehövlig nattpromenad.

Pizza på en låga

Helena på en låga

Frukost. Om man ska orka paddla behövs mycket energi. Och ska man bygga paddel-och skrattmuskler behöver man mycket protein, hade nog Karin tänkt när hon komponerade matsedeln. Bacon och ägg är 10 gånger godare på en klippa med vattnet kluckande en liten bit bort. Det vet vi nu.

Fulla av energi tog vi oss an förmiddagens paddling. Vädergudarna var oss nådiga och bjöd på sol och nästan ingen vind. Vi gled genom vassbeklädda passager och landade såsmåningom på lunchstranden. Kylväskorna började eka tomt och ur kajakernas allt tommare packutrymmen plockades grönsaker, couscous och rökt makrill fram. Citronen och dillen fick kröna lunchlyxen. Några föll i paltkoma på klippan medan några hoppade i kajakerna igen. Det var klart att man ville rollträna! Tre tjejer gav järnet och resultatet var strålande. Agda satte sin första roll och Helena och Hanna är på god väg. Tre klart begåvade brudar och jag blir lika glad varje gång jag lyckas coacha fram en framgång.

Tillbaka till Norråva kom vi mätta, glada och inspirerade. Mixen mellan mat och kajak kändes klockren och jag längtar till nästa tur i September. Jag fick massor av idéer som antingen redan blivit realiserade sedan turen eller som väntar på att bli verklighet. I September låter vi dessutom grabbarna vara med 😉

Tack, Karin, Anna, Maria, Magdalena, Helena, Eva, Inger, Hanna, Annika, Linda och Agda för en fantastisk helg i frosseriets tecken!

Karin Ihre på en låga

Vi ses!