Det är full fart på Horisont. Säsongen har inte precis smugit igång. Sedan isen gick har jag varit på vattnet galet och härligt mycket.

Valborgshelgen firades med en H2O-tur till Bullerö. Vi var sisådär 10 entusiastiska paddlare som duckade för nordanvinden och njöt lä och långa fikapauser.

Bengt ledde turen tillsammans med Gittan.

Gott med sol och lä.

Solstolen på Idöborg väntar nog på att vi kommer den 4-5 juni på Yogapaddlingen. Fortfarande finns platser kvar 😉

Fågelskydden gjorde vår tur något mer exponerad och lite längre. Men vem vill fort fram, undrade vi, när skärgården visade upp sej i all sin vårprakt. Ejdrarna sjöng för oss och musöronen var utsökt ljusgröna.

På gamla dar har jag skaffat mej en Personlig tränare. Nu ska tantfläsket väck och förhoppningsvis ska jag vara i god form när det är dags för en 5* training hos Nick Cuncliffe i Wales i oktober. Som bonus får jag vara Louises personliga tränare i kajak.

Jim Cummings från SystemX kom och hälsade på. Han distribuerar ju Wernerpaddlar i Europa och vi fick en massa bra kunskap till livs om material, företagsfilosofi, Werners historia och längder, bredder och annat smått och gott.

Gittan tog chansen och testade extremerna. Här Werners Corrywrecken och Little Dipper.

Vi har kört en Clapotis – hjälpinstruktörsförberedande inför vårens examination.

Här en ”Alla i vattnet”-övning.

…och här en glad Mats som överlevde en ”Uppvändning av medvetslös” eller ”Hand of God” utförd av Micke.

I går hade vi ett gäng som drar till Grönland med Trackers i Juli hos oss på kurs. Trots sisådärväder badade dom friskt och fick en del manövreringstips och annat smått och gott med sej på färden mot Arktis.

Men nu styr jag MYSan ut mot Norråva för ett PT-pass och planering inför helgens H2O -tur. Blir det som vi tänkt går den till Håkanskär eller närliggande öar.