Clapotis har avlösts av Bris och en specialsnickrad Grund Säkerhet för studenterna på Älvdalens Yrkeshögskola. Dessutom har vi hunnit med ett par Kajakdagar inne i stan.

Deltagare på Bris

Vi fick lära oss massor av saker. Franska uttal, nya spännande maträtter, en hel del manövrering och framåtpaddling och inte minst att VKV-kajaker har lås på packluckorna vars nycklar man ska vara rädd om så att dom inte hamnar på havets botten. Lars och jag höll kurs tillsammans. Det händer inte så ofta, och det är en utmaning och faktiskt ganska trevligt.

Kamraträddning

Jenny och Carin kamraträddar med friskt humör i det inte alltför varma vattnet.

Vända i vind

Analytikerna hade julafton när Lars ritade upp sin vindmodell och tog fram leksakskajaken. Aktivisterna hade svårt att stå still.

Svanar

Mamma och Pappa Svan simmade förbi en sväng för att visa upp årets telningar.

Gonatt

Det vackra behöver inte finnas långt bort.

Studenter från Älvdalens Yrkeshögskola

…Och sen kom studenterna från Älvdalen och förgyllde min tillvaro i fem dagar. En utökad Grund Säkerhet var beställt med siktet inställt på mer ledarskap och pedagogik samt orientering utöver den ”normala” Grund Säkerhet. Simon, Mange, Danne, Jacob, Berglund, Skägget och John fick i allafall mej att skratta. Många gånger. Grym energi och frenesi förmedlades i mellanskärgården den veckan.

Bogsera paddlare med kramp

Med Skrattgaranti och balansövningar, såklart 😉

I kursen ingick glasspaus på Gällnö.

Kajakdagarna

Av med torrdräkten och på med kajakerna på trailern och svida om till regnkläder för att delta i årets upplaga av Kajakdagarna. Tack, Erik, John, Hasse, Helena, Louise, Birgitta, Agda, Micke och Bengt för storartade insatser i såväl duggregn som spöregn. Utan er hade det inte varit lika kul.