Jag är verkligen ingen vidare fotograf. Men jag gillar att fotografera. Min gamla Olympus 6010 hade varit inne och reparerats efter en rostattack men det visade sej att den läckte rätt friskt ändå när jag tumlades runt i de Walesiska vattnen. Kanske en skänk från ovan att den blev stulen på vägen hem, tänkte jag och rådfrågade Erik på Kajak.nu när en ny kamera skulle inhandlas. Han rekommenderade en Panasonic Lumix F2. Men jag ville ha en kamera med linsskydd eftersom jag har svårt att hålla mej på rätt köl och avskyr att behöva torka av linsen när det ska fotas. Det fick bli en Olympus Tough 8010 i alla fall, trots att Lumixen egentligen var en bättre kamera, linsskyddet borträknat.

Jag köpte den hos Fotokungen på Kocksgatan och gillade stället p g a trevlig och tillmötesgående personal. Allt frid och fröjd. Trodde jag. 8010:ans linsskydd visade sej inte vara vattentätt och kameran var så långsam att man nog hinner paddla 100 meter  innan den kommer igång från att man trycker på ”on”. Besviken gick jag tillbaka till Fotokungen och förklarade bristen. Olympus menade att linsskyddet bara hade funktionen att skydda linsen från repor, inte var det meningen att det skulle vara vattentätt. Att 6010:an hade ett vattentätt linsskydd hade inte med saken att göra tydligen.

Men. På Fotokungen rynkade man lite på pannan och efter ett tag kom man fram med en extremt kundorienterad lösning. De ger mej en Lumix F2 i utbyte mot min kassa Olympus och jag behöver bara betala mellanskillnaden i nypris på de båda kamerorna. Bara sådär. Utan vidare. För att Kamerakungen vill ha nöjda kunder. Jösses. Jag är djupt imponerad. Tack, Fotokungen.