Vi tillbringade helgen med kompetensutveckling. Hasse, Stefan, Bengt, Agda, Lars och jag dök upp på Norråva lördag morgon för att ta till oss all kunskap som Anders kunde förmedla.

Första Hjälpen

Vi övade fria luftvägar, sårskador, luxationer och allahanda möjliga scenarier.

 Fria luftvägar

Men framför allt gav vi det ett paddel- och friluftsperspektiv.

Hjärt- lungräddning på kajakflotte.

Kan man genomföra HLR i flotte?

Hypoterm Hasse evakueras

Vi evakuerade Hasse, som badade utan protester. Han omhändertogs enligt konstens alla regler för hur man tar sej an hypotermioffer. Vi hade två fulla dagar som gav oss mer kunskap i ämnet, men också hur det kokar ner till ett ledarskapsperspektiv. På söndagskvällen konstaterade vi även hur mycket mer det finns att lära. Vi fick god handledning och naturligtvis såg vi till att säkerhetsmarginalerna kring de praktiska övningarna var tilltagna. För att vara övertydlig: Vi avråder starkt ifrån att genomföra liknande övningar utan handledning av någon som har stor erfarenhet. Så var det sagt…För säkerhets skull 😉

Tack Bengt, för att du fotade och bidrog med dina kloka norrländska inlägg. Agda förtjänar ett tack för att du stod ut med fem paddelnördar i två dagar och att du bidrog med din allmäna visdom och dina expertkunskaper i HLR.