Som vanligt blir det lite för lite bloggat under sommaren. I och för sej hoppas vi nog att bloggens läsare har annat att göra än att hänga framför en skärm då, men nu när hösten börjar koppla greppet kommer en liten kavalkad med Horisontversionen av sommaren -09.

junifötter

Början av säsongen skulle kunna betecknas ”Gummistövelförsommar”. Jag tror aldrig att gummistövlarna blivit så flitigt använda någon maj/juni. Men det vet ju alla att efter regn kommer sol…

sommarfötter

alla kan paddla

Midsommar firades hos James och Babs uppe i Dalarna. Det var inte bara midsommar som firades, utan någons 40-årsdag, en lyckad paddling runt Nya Zealands sydö, och ett ingått äktenskap. Kajaker i forsen, i sjön, och med alla slags passagerarkombinationer skådades i trakterna kring Dala Floda. Härligt sällskap och mycket tid på vattnet  gjorde en grymt fin långhelg. Lars fotade massor av kul forsbilder, men strax efter fick vi besök av inbrottstjuvar, så de bilderna kan vi bara glömma…

fotoshoot

Agda och jag fick vara med på en riktig reklamplåtning med snygga modeller och glittrande vatten vid Björkviksbrygga i början av juni. Eller, rättare sagt, våra kajaker fick vara med. Vi fick mest instruera och plocka upp en ganska snygg kapsejsad modell 🙂

svartsö

Det blev några Gourmetpaddlingar med Karin Ihre. Här en luxuös variant med ett företag som lagade sin lunch på vägen till Svartsö och fick sin middag lagad vid ankomst. Vi hade prickat starten på Volvo Ocean Race, vilket gjorde någon farledspassage lite onödigt spännande 😉 Skärgården log mot oss och vi log mot varandra. Till och med RIB-båtförarna log mot oss när vi träffade dom på Svartsö under kvällen. Vi blev glada och stolta när de berömde vår formation som de uppskattat tidigare under dagen under sin färd mot Sandhamn. Peace Love and Understanding. Så det så 😉

salt

Våra kursdeltagare bjöd på många bad!  Vi fick uppleva många skratt, aha:n, och nyfrälsta kajakister i sommar också. Aldrig har det strömmat igenom så många kursdeltagare hos oss som den här säsongen.

dubside

Dubside ville komma tillbaka till oss, glädjande nog. Under två intensiva dagar tränades alla upptänkliga rollar. Jag önskar att alla som är det minsta intresserade av grönlandsteknik skulle få en dos av hans pedagogik och kunskap. När han drog vidare till Danmark på sin turné fortsatte vi att undervisa i viken hemma på Norråva och under sommaren sattes det rollar i parti och minut.

semester

Lars tog semester några dagar. Först själv ut i ytterskärgården.

martin

Sedan tillsammans med Martin och Bengt.

semester1

senester2

Tillsammans vispade dom runt och njöt av Björkskär, Nassa, Kallskär, Svenska Högarna, Gillöga och kobbarna däremellan.

life is good

Foto: Sanna Janz

tjejkurs

Foto: Sanna Janz

Vi har haft grymt kul i sommar. Men en av de roligaste kurserna var ändå för min del den jag hade med de flesta tjejerna som gick ”Grundsäkerhet för tjejer” förra året. Vi började där vi slutade då och tog oss an en lagom progression på norra änden av Kanholmsfjärden med mer sjö och klurigare vindar.

clapotis

Foto: Björn Svensson

När vi körde ”Clapotis” i augusti fick vi se verkligheten i vitögat och för första gången höll jag och Lars kurs tillsammans. Innan skakade Bengt, Manne och P-O på huvudet och tvådde sina händer. Vi lät Agda vara med som deltagare för att släcka eventuella bränder om det skulle bli för konfliktartat ;-). Det gick finfint. Vi visste ju redan innan att vi är olika. Men i möjlighetiseringens anda konstaterade vi efteråt att då ger vi ju olika saker oxå. Vi inte bara överlevde samarbetsspöket utan kom ut klokare och modigare.

ulrika och carin

Ulrika , min fantastiska kompis från Uddevalla, dök upp lagom tills det var dags att examinera instruktörer enligt NILs standard. Stefan, Mats, Arvid och jag fick nöjet att godkänna 4 kandidater som ledde tur och instruerade i dagarna två. Grattis Peter, Paula, Elli och Magnus! Friluftsfrämjandet i Norrviken ställde generöst upp som figuranter.

NIL

Foto: Martin Edén

NIL1

Foto: Martin Edén

Vi var sisådär 35 paddlare som satte av under NIL-flagg på lördagsmorgonen.

rock'n roll

Foto: Bengt Allebrink

Under tiden höll Bengt och Lars kurs utanför Öja. Rock’n Roll såklart.

rock'n roll_1

Foto: Bengt Allebrink

rock'n roll_2

Foto: Bengt Allebrink

fina fossingar

En av säsongens sista privatlektioner höll jag med Jenny och Johanna som klokt nog ville lära sej lite räddningsteknik så de kunde fiska upp sina män när det är dags att ge sej ut. Ja, det blev några fötter i det här inlägget, men jag kan inte låta bli att posta det här sköna fotot med den osannolika kombon av skor och våtdräkt. Den är nästan för bra för att vara sann!

stendörren

Foto: Roope Roine

NIL tog oss till Stendörrens naturreservat i September för att examinera Hjälpinstruktörer. En ny, trevlig geografisk bekantskap. Vi fick nöjet att välkomna 7 nya Hjälpisar vid det här tillfället.

stadspaddling

Innan Charlotta slutade för säsongen hann vi med en frukostpaddling med start och mål Villa Källhagen. Kl 06.30 tog vi emot våra gäster och paddlade en tur runt Skeppsholmen medan staden vaknade. En fantastisk morgon. Efter paddlingen slank vi in på Villa Källhagen för en låååång och välförtjänt frukost.

af chapman

Af Chapman i all sin prakt.

Sådärja. En snabb resumé över sommarsäsongen som har varit lång och varm tack vare en vänlig September. Nu packar jag ihop grejerna och drar till Finland och examinerar Hjälpinstruktörer i nya vatten hos NIL Finland. Det ser jag fram emot 🙂 Men först ska MYSan (bilen) besiktigas. Håll tummarna. Snälla….