koh-hai-3

Vi flydde Koh Lanta. Det var inget för oss. Vinden hade lagt sej och vi skuttade de 15 kilometrarna över öppet hav mot Koh Hai, eller Koh Ngai som kartan vill att ön ska heta. Överfarten krävde två badstopp och ett jordnötsstopp. Vi tycker båda att det går trögre att paddla här. Det är nog värmen, tror vi. Mina händer tar en del stryk i form av blåsor.

koh-hai-2

Vi bestämde att vi skulle ta en hängmattedag med lite snorkling och paddlade ut till norra sidan av ön för att kolla på reven vi paddlat över under gårdagen. Ganska medioker snorkling om man är bortskämda som vi nog är. ”Men runt kröken såg jag några finfina stränder igår när vi närmade oss ön, sa Lars.” Jaha, tänkte jag, det var den hängmattedagen, minsann…Vi paddlade runt nästan hela ön innan vi hittade den perfekta stranden.

koh-hai

Lite mer snorkling fick avsluta en fin ”vilodag” innan vi fick skynda oss för att möta upp Bebben och Ann-Catrin från Uddevalla. Bebben och Lars känner varandra sedan sisådär 30 år tillbaka och sist vi sågs var på en strand. I Thailand. Helt utan förvarning, då oxå. Lite spooky och grymt trevligt.