Det har varit en febril aktivitet hos oss i sommar.  Svårt att sammanfatta, men här kommer spridda skurar från andra hälften av sommaren:

Hasse och jag drog till Grönland och Uummannaq för fjärde året i rad i mitten av juli. Tillsammans med Adam guidade vi 12 härliga personer runt i området jag har svårt att inte åka tillbaka till. Valarna pustade och krumbuktade sej runt oss, isbergen rullade och pulvriserades medan de avgav smällar som skulle få en luftvärnskanon att få mindervärdeskomplex. Fjällräven dansade mellan våra kajaker. Ja, det kommer nog ett inlägg om bara Grönlandsturen när jag får tid att sätta mej ner och sortera bilder och intryck. Under tiden har Rikard och Anders bloggat.

Vi har inlett ett samarbete med grabbarna som driver Gällnö Bar och vandrarhemmet på Gällnö. Flera gånger har vi paddlat dit med kunder eller bara själva för att njuta deras grymma mat. Enkelt och utan krusiduller. Rena, raka smaker och allt fantastiskt fräscht förpackat. Precis som det ska vara. Heja Jonas och Robin och deras team!

Vi har hållit kurserguidat och hyrt ut kajaker på Norråva och i närheten.

Såväl 8-åringar som 75-åringar har vi haft förmånen att ta hand om på vattnet.

Min egen, gulliga, envisa mamma paddlade för första gången någonsin. Superskraj för att testa nya saker hade hon inget val när hennes nya boyfriend Sverre och jag pekade på den bakre sittbrunnen i vår stadigaste dubbelkajak. Och som hon trivdes :-)! En obligatorisk finfika på Sandön och hennes sommardag var fulländad. Min också.

Dessutom har vi stuckit näsan både söderut och norrut. Mot Öja för att hålla kursen ”Rock’n’Roll” och mot Fejan för att ta 20 säljspecialister till Fejan säkert och kul fram och tillbaka från Rävsnäs. Och sett Stockholm vakna från vattnet när vi gjort våra Citypaddlingar, förstås.

Själva passade vi på att få en fin paddling från Fejan ut till Håkanskär och sommarens bästa After-Work.

I år är det Erik, Maria och Carin som hållit ställningarna med fantastiska akutinhopp av Erik J. Bättre jobbarkompisar finns nog inte. Vi har lika förtjust kastat oss över smörbullar som bokningssscheman. Eh, nåja…Kanske vurmen för smörbullar har varit lite större, men det är väl ändå mänskligt?


En film av Thomas Merlöv, Villes pappa, från festivalen.

Hastigt och lustigt blev jag inbjuden att coacha på Tjäröfestivalen. Inte fick jag välja vad jag skulle göra, heller, men undervisa i rollteknik är ju bland det roligaste som finns och nog blev det några nya rollare av den helgen, och jag hoppas att många fler känner att det är inom räckhåll att bemästra rollandets roliga konst. Coolast var Ville, 8 år,  på klippet ovan som ville lära sej rolla. Det har bloggats på fler ställen om festivalen, bl a hos Pia och Erik och hos Björn Thomasson som höll ett intressant och lärorikt föredrag en av kvällarna.

Patrick och jag fick nöjet att visa 5 thailändska marinofficerare Stockholms skärgård i två dagar. Vi vimsade ut till Stora Kalholmen och det var nog en ganska exotisk upplevelse för grabbarna som tillbringat 7 månader i Sverige i tjänsten för att lära sej något slags ledningssystem för lite större båtar än just kajaker…

Ja, det har blivit en del lastande och lossande i sommar. Fördelen med att vara mobil är att man blir ganska stark och kan erbjuda kunderna alla 24 000 öar i Stockholms Skärgård 😉 Vi har kuskat runt och levererat kajakpaddling från Nynäshamn och Landsort i söder till Arholma i norr.

Än är inte säsongen över. Sista helgen i september kör vi ju Seakayaking UK Camp i Arholma, där vi vältrar oss i skönt häng, kul paddling och god mat. Platser finns fortfarande. Ska du med?