Examinator EPP Blå

Svenska kanotförbundet har blåst liv i satsningen på Euro Paddle Pass, EPP. Tanken är att det ska stimulera paddlare i olika dicipliner att lära sej mer och att synliggöra olika aspekter av paddling. Kanske stimulerar EPP till att fler blir medvetna om att det går att bli vassare i sin diciplin och att det blir roligare och säkrare att paddla med mer kunskap under bältet?

Paddelpasset graderar paddelfärdighet på en personlig nivå och ska inte förväxlas med NIL (Nordisk Instruktörslicens för Havspaddling), som examinerar olika typer av instruktörer. Paddelpasset handlar inte om att leda eller guida. Paddelpasset handlar om teknik, säkerhet och miljö på olika nivåer från den basalaste nivån vit till den potenta nivån svart. För övrigt kommer vi i Sverige inte kunna examinera i Röd eller Svart nivå, då vi inte får tillräckligt ”svåra” vatten i våra trakter. Blått är liksom gränsen i våra snälla farvatten.

I helgen hölls i Kanotförbundets regi en examinatorsutbildning i blå nivå. Det ska motsvara en 3* inom BCU (British Canoe Union).

Jag representerade Horisont Kajak under helgen och passerade testet för att få bli examinator. Det får förmodligen effekten att du kan komma till oss och göra en träningskurs för att uppnå relevanta kunskaper för blå nivå och komma hit för att examinera dej. Du kan även till din organisation, din klubb eller ditt företag hyra in mej för att träna eller examinera.

Men du kommer aldrig att kunna göra det utan att vi uppfyller vår Skrattgaranti, det lovar jag. För att paddla kajak ska vara roligt. Annars kan det vara, eller hur ;-)?