Micke på Nämdöfjärden

Egentligen hade vi inte tid. Men det gick inte att låta bli. Nämdöfjärden låg som ett salsgolv och det skulle vara snudd på kriminellt att inte dra på sej skridskorna.

Inte helt ensamma på isen

Agda och Micke hakade på. Vi var inte precis ensamma den här söndagen. Rutinerade SSSK-grupper blandades med mindre rutinerade åkare och det kryssades mellan de nyfrysta vindbrunnarna. Gittan bjöd på tekniktips en kväll på Östermalms IP för några veckor sedan, och det gjorde en hel del för min ganska dåliga åkteknik. Tack, Gittan!

Lite tunnare på sina ställen

Inte helt enkelt att vara förutseende och läsa is när man är smått euforisk över tillvaron. Lars är ju en gammal isräv och vi andra lär oss mer och mer för varje tur. När mörkret sänkte sej över Värmdö hämtade jag upp Erik, Erik och Ludde vid Boda Brygga efter att de deltagit på tredagarsutbildningen i Vildmarkssjukvård som Crossing Latitudes anordnar.  Som väntat var de jättenöjda. Vi avslutade med ett grillat Norråvalamm, en potatisgratäng, en ale eller två och en skvätt rödvin. Efter en sådan helg är det lätt att ta sej an jobb. Eller hur?