Högtrycket har parkerat över Stockholm. Isen har börjat sin reträtt med hjälp av solens påverkan, men nätterna är fortfarande kalla. Det resulterade i en helg fylld med en mix av allahanda aktiviteter.

Jonas testar sin torrdräkt

Lördagen tillbringades mestadels på vattnet i kajak. Men lite på isen och lite i vattnet. Jonas, Titti, Pia och Birgitta ska ju följa med mej till Wales och gå kurs nästa vecka. Vi körde en kursdag med lite repetitioner så att paddeln och kajaken inte känns helt främmande efter vinteruppehållet. Erik och Patrick hängde på mest för att få känna vatten under skrovet.

Söndagen ägnades åt en crossover på Nämdöfjärden. Vi kopplade bogsersystemen, satte på oss våra skridskor och släpade kajakerna ut till iskanten. Danne, Titti och Bengt var inte svårlurade.

Skridsko och kajak

Hur blev det nu?
Foto: Bengt Allebrink

Vilket verktyg funkar bäst? Titti ska sjösätta… Danne pekar ut riktningen och Lars funderar över om det är dags att plocka ihop bogsersystemet nu.

Skridsko och kajak

Liiiite längre ut mot kanten kan du allt åka, tycker Lars bakom kameran. Ja, vad tusan, jag har ju torrdräkt, tänker jag.

Iskanten

Fjärden var full av skridskoåkare. Isen har passerat bäst-före-datum och det var otäckt att se familjen som kom åkande med två små barn som förmodligen inte var simkunniga. Ingen hade flythjälpmedel. Ingen hade kastlina. Vete katten om dom ens hade isdubbar.

Isflakspaddling

Isen gav ifrån sej flak som gick alldeles utmärkt att leka med. Jag passade på att kolla så att inte allt varmt bassängvatten i vinter förstört uterollen.

Vinterroll from Horisont Kajak on Vimeo.


Foto: Bengt Allebrink

Skridskoseglare, skridskoåkare och kajakister samsades

Skridskoåkare, skridskoseglare och kajakister i en salig blandning. Stockholms skärgård i sin vackraste skrud.

Nu kommer våren med stormsteg. Eller hur?