En glad HelenaNär en jobbar på Horisont Kajak infinner det sig en hel del möjligheter att hitta ännu ej funna färdigheter.

Idag hittade jag att jag är en hejjare på att skruva fast lårstöd (och allt vad det innebär) på en Chatham 17 PE.

En del personer kanske tycker att det inte är en sån märkvärdig grej då de har möjlighet att relatera till tidigare liknande erfarenheter. När jag tittar tillbaka på hittills levda liv och då framför allt min barndom är jag snarare uppvuxen på film och ostbågar än trädklättring och dansrutiner. Min upplevelse är alltså att innan jag började jobba på Horisont hade jag inte hunnit samla på mig så mycket praktiska erfarenheter att relatera till när jag presenteras inför de daglit uppkommande olösta praktiska situationerna på Horisont Kajak.

Dessutom berättade Carin, samtidigt som de kom fram att denna praktiska situation var olöst, att det kunde vara lite knepigt och kanske behövde jag svära lite innan jag fick till det med lårstöden. Bilden som målades i mitt huvud blev då färgad åt det grå hållet och jag föreställde mig att jag skulle tillbringa tiden fram till lunch nere på stranden tillsammans med Chatam 17 PE och en skruvmejsel.

Efter att ha hittat en snäll skruvmejsel begav jag mig ner ( jag vill ju inte umgås med en dum under lång tid, liksom). När jag gjort en jämförelse med lårstöden i Chatham 17 glas och Chatham 16 PE började det gå upp för mig hur jag skulle göra. Med aningens lättare steg och en bild i huvudet som började gå mot turkos  svepte jag upp till förrådet och hämtade ytterligare lite skruvmejslar.

Tio minuter efter att första skruvmejseln var fattad i förrådet var jag färdig med båda lårstöden och funderade över vad som skulle vara så knepigt egentligen?

En tanke som har börjat gro allt mer och mer i mig är att jag kanske en sån där praktiskt person bara att just dom färdigheterna inte har blivit stimulerade i tidigare sammanhang i mitt liv. En till tanke är då att tänk vad många personer där ute det är som kanske har färdigheter i vissa områden som de ännu inte har haft möjlighet att hitta? Och då tänker jag ytterligare en till tanke att; en av de bästa av gåvor måste väl vara att hjälpa andra att hitta ännu ej funna färdigheter?