Den var fullbokad sedan i april. Kroatienresan som hägrade med förhoppningar om blå himmel, azurfärgat vatten och varma solstrålar på saltstänkta armar.

Paddla kajak i Kroatien

Väderprognosen sade lite annorlunda. Alla var förberedda på väder. Och vi fick väder, minsann 😉 En riktigt blöt natt med makalösa åskväder och ett par blåsiga dagar avlöstes av just det där finvädret som vi hoppats på. Vi fick lagom mycket busväder för att vi skulle skatta oss lyckliga när värmen och solen kom.

Rab

Rab tog emot oss med en sömnig öppen famn. Byn höll på att försättas i vinterdvala, men den lokala restaurangen serverade en rustik måltid med gott vin och kall öl.

Glass på Rab

Det gick inte att motstå glassen även om det var svårt att hitta efterrättsfacket den kvällen.

Baska

Vi sjösatte från norra Rab och paddlade mot St Gregory där vi sov första natten. Vindprognosen styrde oss mot Baska på Krk, där vi väntade ut vinden på en mysig uteservering bakom vågbrytaren.

Stilla på Adriatiska havet

Vi fortsatte norrut mot Plavnik och vinden dog. Till och med jag badade några gånger utan kajak.

Paddla kajak i Kroatien

Tältutsikt på Krk

Fikapaus

Alla var överens om att fika är viktigt på en paddeltur. Just graden av fika gav upphov till lite vänskapligt gnabbande, men koffeinhalten hölls förhållandevis hög skulle jag vilja påstå.

Siesta

Skåda Gåsgam

Vi fick skåda Gåsgamen, som är en ganska stor rackare och utrotningshotad, längs Plavnik och Cres.

Gåsgam

45:e breddgraden

Vi passerade 45:e breddgraden. I ärlighetens namn kändes det inget särskilt. Inte ens ett litet pirrande.

Paddla kajak i Kroatien

Olivträd

Det börjar bli olivsäsong. Våra guider, Jogi och Bofo, skulle sätta igång med olivplockandet så fort vi satt oss på planet hem till Sverige. Vi fick veta att oliver, dom ska man plocka med kärlek, några benbrott och vördnad. När man gjort det så processas dom på ett gammaldags sätt. Inga nymodiga maskiner så långt ögat når och det där med extra virgin är bara nys. Bra olivolja ska ta tid. Så det så.

Andy balanserar

Den sjätte och sista paddeldagen kom. Flera antog min utmaning att stå i kajaken. Andy gjorde ett försök med stor stil och elegans.

Slut

Det krävde en liten tupplur efteråt 😉

Soluppgång på Cres

Solen strödde guld över Adriatiska havet och vi njöt för fulla muggar.

Hela härliga gänget

Vilken härlig vecka! Tack, Annika, Annika, Ann-Charlotte, Anna-Maria, Helene, Sigbritt, Camilla, Marika,  Andy, Uffe, Bosse, Sven, Bengt och Mats för ert obändligt goda humör och härliga sällskap. Och tack för alla rövarhistorier. Med sådant resesällskap kan man inte ha tråkigt.