Det var ju nyss januari, men rackarns, vad vi fått vara med om en massa kul grejer under ett år. I vissa lägen har både Lars och jag varit beredda att lägga oss ner och krypa ihop i fosterställning och glömma bort omvärlden och allt det arbetsamma. Ibland har vi tittat på varandra och undrat om det inte skulle räcka med varsitt ”vanligt” heltidsjobb. Men då hade vi nog inte lärt oss så mycket som vi gjort under vårt gemensamma Horisontprojekt. Inte heller hade vi träffat så många fantastiska människor heller. Ja, det är absolut människorna som gjort störst avtryck. Så här kommer en lite annorlunda resumé över 2008:

bengt

Januari: Bengt på väg mot Delselius konditori och semmelpremiär.

Bengt. Utan Bengt skulle vår tillvaro definitivt bli sämre. Han är alltid på. Och finns Bengt i närheten hittar man lätt en Bastu och en Brasa.

Februari: Paddling Tynningö Runt Foto: Bengt Allebrink

Februari: Paddling Tynningö Runt Foto: Bengt Allebrink

Martin. Honom träffade jag och Ulrika på för några år sedan när han tillsammans med sin kompis Danne också paddlat till Träskö Storö en vacker hösthelg. Ett fantastiskt sällskap och en resurs i vår lilla instruktörsgrupp.

ludde3

Mars: Ludde i Åre på skidsemester

Ludde. Eftersom ungarna vägrar att paddla får vi smörja med lite skidåkning på vintern. De borde belönas med guldmedalj för sitt enorma tålamod när vi tillbringar för många timmar på Norråva. Eller kanske blir det en skidresa på Påsklovet…

pelle_o_carina

April: Pelle och Carina mot Nämdö

Pelle och Carina. Vi träffades för några år sedan på en kurs med Nigel Foster och har fortsatt att paddla tillsammans då och då under lågsäsong bara för att vi har så kul ihop.  Bilden är tagen i april när vi paddlade ut till Nämdö och njöt av bastun där.

Anglesey

Maj: Symposiet i Anglesey

Det är Stefans och Sara och Johan Wagners förtjänst att vi rest till Wales några gånger nu.  Här har vi mött ofantlig energi och massiva kunskapsmängder kombinerat med vänlighet och professionalism. Johan och Sara har tålmodigt stått ut med våra nybörjarfrågor och funderingar.

Teamwork på Norråva

Juni: Steff, P-O och Agda i jobb på Norråva

Vi har haft fett med hjälpande händer. Steff kom 1 maj och jag har ingen aning om hur vi klarat oss utan henne. Och när hon i sin tur behövde hjälp kallade hon in förstärkning. Här i form av Agda och P-O. För nog är jag bra på några grejer, men just det där med verktyg, skruvar och mått är inte min vassaste gren. Alls. Jag saknar Steff och hoppas att hon kommer tillbaka nästa säsong.

Babs Lindman

Juli: Babs och jag på Håkanskär

Osså Babs. På varsin hand har vi så många projekt att det blir svårt att hitta tid att leka. Men när vi väl gör det så blir det ordentligt gjort. Vi tajmade in två dygn när vi njöt av Håkanskär och hjortron och varandras lekfulla sällskap.

pia

Juli: Pia på väg nerför Fänforsen Foto: Babs Lindman

erik

Juli: Erik på väg nerför Fänforsen Foto: Babs Lindman

Fler lekkamrater. Pia och Erik håller sej mest i södra delarna av landet. Men i Juli kom de förbi och lockade med en tur upp mot Dalarna. Man kan ju tro att jag bara lekte i juli, men faktum är att de fem lediga dagarna jag hade satt jag i kajak. Här i hos Babs i Dala Floda med Kajaktiv och deras Forskurs steg 2. Otroligt lärorikt, kul, inspirerande och – sa jag- kul?

Axel

Augusti: Axel fick tillbringa mer tid än han ville på Norråva

Axel fick öva på tålamod under sommaren. Och på att äta glass. GB borde tacka det dåliga föräldrasamvetet för en stor del av sin omsättning. Men han är en fantastisk unge 🙂

Lars

September: Lars på Isle of Skye

Lars förstås. Jag önskar att alla fick ha en sådan livskamrat. Han stöttar och puffar, kommer med idéer och ställer frågor, visar och berättar när det behövs. Och han är aldrig svår att lura med på kul upptåg. Men det (nästan) bästa av allt: Han sköter redovisningen. För det skulle jag aldrig i mitt hela liv klara av. Det är helt enkelt för tråkigt 😉

Alla i Gysinge

Oktober: I Gysinge

Stefan, Manne, Bengt, P-O, Agda och jag efter ett pass på Västerdalälven i Gysinge. En hel helg där vi konfererade och paddlade så det stod härliga till i en fantastisk, solbelyst bruksmiljö.
Otaliga är antalet dagar vi tillbringat på vattnet med Stefan även i år. Utan Stefan skulle vår väg vara betydligt krokigare mot Horisonten. Han har alltid en till utmaning att servera. Manne har blivit Hjälpinstruktör, liksom Bengt och P-O. Agda har kommit ilandes när läget sett mörkt ut och vid ett tillfälle har hon och P-O paddlat hem kajaker åt kunder som inte rett ut situationen i den starka vinden. En schysst tvillingsyrra. Alla borde ha en 😉

agda2

November: Agda i Eliza Foto: Manne Sjögren

Syrran har bytt hästryggen mot kajaken i år och önskar sej en egen i 40-årspresent. I det avseendet tycker jag att jag gjort ett bra jobb med inspirationen. Under tiden får hon låna…

December är ju inte riktigt slut och jag har förhoppningar om någon eller några fler paddeldagar innan 2008 övergår i 2009. Och kanske hinner man träffa fler härliga människor i år som man inte visste existerade. Så jag tror att jag lämnar december som ett vitt papper. För man vet ju aldrig…