I vår serie av citypaddlingar (StockholmStockholmLidingö-Vaxholm) i stockholmsområdet  har turen nu kommit till Uppsala. En stad som också råkar vara Daniels postadress sedan ett antal år.

genom-stan-1

Vi tänkte: är det city så är det city… och vandrade med kajakerna på vagn genom stan för att hitta en bra iläggsplats i Fyrisån.

genom-stan-2
isattning-uppsala
Isättning i Fyrisån.
i-an-uppsala
Danne i Fyrisån.
kajakbesok-i-bregottfabrike
Vi gjorde ett besök i bregottfabriken.
lunch
En regel som blivit tradition för oss när vi citypaddlar är att maten äts på en vattennära restaurang eller kafé. Det är inte så ”friluftsigt” som vanligt utan kort eller cash som gäller.  Så målet med vår paddling den här gången var att paddla till ”Skaris” och äta lunch innan lunchen stängde kl 14… Det misslyckades vi med. Vi snackade skit för länge och paddlade för sakta. Så Friluftsfrämjandets kafé i Sunnestastugan fick bli lunchtillhåll den här gången. Macka, godis, cola och kaffe… inte hela kostcirkeln direkt, men gott ändå.
vattenblomma
Efter lunchen tog vi oss vidare ut mot Skarholmen för att rolla lite och titta på blommor. Sedan paddlade vi tillbaka med kort kaffepaus på vägen.
middag
Väl tillbaka på luthagsesplanaden bjöd Emma på en finfin middag. Mätt och belåten styrde jag bilen tillbaka mot Stockholm igen.