Fågelbrolandet

Eftersom Lars har ett ”riktigt” jobb som tar all hans tid från i mitten av januari fram till slutet av mars, bestämde vi oss för att lyxa till det med en paddling runt Fågelbrolandet. Det är ju dessutom lite inne med ”circumnavigations” – paddlingar runt olika landmassor. Se bara på Babs, Freya, Justine och Barry, Simon och Phil. Ja, det dräller ju av paddlare som hittar på kul saker under lågsäsong. Vi hade lite klent med sällskap på vår lite mindre anspråksfulla lördagsexpedition. Sydliga vindar och regn målade upp en värld i gråskalor.

 Sundet mellan Hölö och Värmdölandet

Vi lade i i Malma och började paddla motsols, trots att alla vidskepliga paddlare hävdar att det betyder olyckor och ond, bråd död 🙂

Djuröbron

Så här års var vi ensamma sånär som på en motorbåt. Sommartid vimlar det av alla sorters farkoster just här.

Strömma Krog

Vi motstod frestelsen att slinka in på Strömma Krog, då vi fått en del kommentarer angående våra tunga kolhydratuppladdningar på senaste tiden 😉

Stram lunch

Men den varma chokladen smakade finfint ackompanjerad med en äggmacka.

Strömma kanal

Strömma Kanal.
Lördagen avslutades hos goda vänner med en 40-årsfest med James Bond-tema, så det var bara att åka hem och svida om fort som 17.

Baggensfjärden

Solen väckte oss på söndagsmorgonen. Solen. Le Soleil. Jösses, det var inte igår. Vi gjorde som Axel, den 10-åriga sonen och ”glömde” alla plikter och ringde Albinobengt. När vi paddlade ut ur Kihlsviken med solen rakt i ansiktena, kändes det helt rätt.

Baggenstäket

In i Baggenstäket.

Playground

Lite strömt var det allt, tillräckligt för att leka lite i. Traversera och göra några övergångar från bakvatten in i strömmen och tillbaka igen. Suget efter att få busa runt i tidvattenrejsen utanför Wales är enormt, och nu har vi äntligen bokat biljetter för att komma till symposiet i Anglesey i maj. Men innan dess tror vi att vi hinner få många fina timmar på vattnet här i Sverige. Vi trotsar våra skridskovänner och ber till högre makter om en isfri vinter.