Bris Lyx på Svartlöga

Johan och Jenny bor på Svartlöga när dom inte är fångna av plikter i stan. Resolut bjöd dom in oss för att hålla kurs i sina hemmavatten. Det blev en Tång för Svartlögaborna och en Bris Lyx för alla som ville.

Positiva, nyfikna paddlare som ville lära sej mer och förhålla sej till det Gröna Paddelpasset. Sol, blå himmel och lagom med vind för ändamålet borgade för en fin kajakkurs.

Massor av räddningsövningar, självräddningar och coola moves. Säkerhet är inte bara kamraträddning. Säkerhet är att kunna positionera sej och kunna förflytta sej och kajaken på ett snabbt och effektivt sätt i sjö för att undsätta en simmande kompis.

Låga, statiska stöd blandades med dynamiska moves såsom lågt-stöd-sväng, akterliga styrtag och sidoförflyttningar. Koncentrationen var enorm.

Söndagen lämnade oss med röda näsor, trötta kroppar och må-bra-luckorna fyllda av skratt och ny kunskap. Tack, Johan och Jenny för att vi fick komma till Svartlöga och kajakinvadera ert paradis. Vi ses igen. Snart.

Säsongen flyger förbi i en rasande fart. Till helgen blir det en Knop, dvs en kurs som förhåller sej till det Blå Paddelpasset enligt Euro Paddle Pass och BCUs 3 star. Och en Tång, för den som aldrig gått en kajakkurs förut.

Och den 30 juli blir det BADKALAS. Läs mer om kurserna här:

KNOP

TÅNG

BADKALAS