Kajakkurs hos Horisont Kajak. Matcha rätt Paddelpass.
Kursen TÅNG - Nivå 1 i Paddelpasset

Vi har återbud på TÅNG – Paddelpasset nivå 1

Nästa veckas TÅNG som är fördelad på två kvällar i Grisslinge har fått två avbokningar. Har du funderat men inte hängt med i takten våra introkurser blivit fullbokade har du möjlighet nu.

Läs mer om kursen som omfattar innehållet i det GULA Paddelpasset (nivå 1).

Vi lovar att det blir blött, lärorikt och vansinnigt kul.

Välkommen!

Några tillfällen i år erbjuder vi kursen Tång under två kvällar istället för 1 heldag. Dessutom flyttar vi lite närmare stan. Med viss tvekan förstås, vi trivs ju väldigt bra under vår korkek på Norråva. Vi täcker samma kursinnehåll som normalt under kursen Tång, och du får möjlighet att utnyttja veckan optimalt. Du hjälper till med lastning och lossning av kajaker och har möjlighet att ta en fika på Systrarna Delselius konditori eller äta middag på Krogen. Vad sägs om det?

För dej som aldrig gått en kajakkurs. Du kan ha paddlat några år men aldrig gått kurs, och du kan vara helt nybörjare. Det enda du behöver är ett öppet sinne och simkunnighet och du kommer att sluta dagen med nya kunskaper, trix och genvägar till ett skönt liv i kajaken.
Det här kommer du att få träna på:

  • Paddla framåt på ett effektivt och skadefritt sätt
  • Manövrera med hjälp av de vanligaste teknikerna
  • Stanna och backa kontrollerat
  • Kapsejsa – ja, du kommer att bli blöt och du kommer att ha huvudet under vattenytan
  • Rädda en kompis som kapsejsat
  • Ensamräddning med flottör

Det här kommer vi att prata om översiktligt:

  • Sjövett/Vägval
  • Utrustning – personlig och paddeltillbehör
  • Kajaken – varför den ser ut som den gör

Du tränar dessutom den viktigaste färdigheten av alla. Att bedöma din egen kompetens och att utifrån denna planera din paddelutfärd.

Har du gått kursen och tillägnat dej kursinnehållet kan du examinera dej i Gult Paddelpass enligt EPP (Euro Paddle Pass).

KURSBOKNING

[cforms name=”Kursbokning”]

Matcha rätt kajakkurs med rätt Paddelpass hos Horisont Kajak.Matcha rätt kajakkurs med rätt Paddelpass hos Horisont Kajak.

Hur matchar jag rätt kurs med rätt Paddelpass?

Ska det verkligen vara nödvändigt med ett sånt där Paddelpass? Nja, det kan man ju tycka både ja och nej om. Vi tycker att det viktigaste är att du inhämtar kunskap. Det sämsta läget är ju när man är omedveten om vad man inte kan.

Det smartaste man kan göra är ju att inse hur mycket det finns att lära sej. Oavsett vilket ämne eller vilken aktivitet det handlar om. De allra flesta tycker ju att rolighetsgraden ökar med mängden inhämtad kunskap.

Är det inte ganska rimligt att man åtminstone går en nybörjarkurs i att paddla kajak? Hur det än är med kunskapstörsten så färdas du oftast tillsammans med andra personer och på samma arena som andra båtar. Du har ett ansvar för att du kan hantera ditt fordon. Du lyder faktiskt under Sjölagens (SFS 1994:1009) bestämmelser om gott sjömanskap när du framför din kajak.

Paddelpassen gör kunskapen mer mätbar. Vissa tycker att det blir roligare då. Andra struntar i det förstås. I vår egen turverksamhet, H2O, tycker vi att det är viktigt att man vet vad resten av gruppen har för kunskap. Det blir lättare att hjälpas åt då.